Недоволните от кабинета отново са на улицата

Недоволните от кабинета отново са на улицата | StandartNews.com

София. Недоволните от кабинета на Пламен Орешарски отново са на улицата, за да изразят своята гражданска позиция. След като протестираха около парламента докато течаха дебатите за наложеното вето върху актуализацията на бюджета, протестиращите не си дадоха почивка за тази вечер и отново грабнаха знамената и лозунгите за оставка.

Тълпата вече блокира движението по бул. „Цар Освободител" и бул. „Дондуков" до площад „Независимост". От там се чуват познатите фрази като „оставка", „мафия", „червени боклуци". Хора продължават да се присъединяват към множеството.

За 64-и ден полицейското присъствие в района на протеста срещу кабинета „Орешарски" е засилено.

По-рано днес протестиращи и контрапротестиращи бяха близо едни до други около Народното събрание. Получи се съревнование между двете гледни точки- за оставка и подкрепа на правителството. Полицията обаче не допусна да се случат големи спречквания и направи всичко възможно, за да не се съберат двете групи.

Хора от различни краища на страната, дошли организирано с автобуси, пристигнаха в столицата, за да подкрепят управляващите. Те от своя страна пък не пропуснаха да се порадват на народната любов и отидоха до контрапротестиращите, за да им благодарят за подкрепата. Голяма част от политиците отхвърлиха твърденията, че хората са предварително организирани и им е платено, за да изкажат подкрепата си за кабинета. По-рано днес човек каза пред репортер на Kmeta.bg, че много от участниците в контрапротеста са получили пари от ДПС, за да дойдат с автобусите. Много от хората не можеха да отговорят на журналисти защо са в София и как са се организирали.

И днес "Стандарт нюз" ще ви информира за най-важното, което се случва по време на протеста. Статията ще се обновява.

20. 30 – След малко протестиращите ще се отправят по обичайния маршрут в посока Народно събрание. Всички са разочаровани от това, че народните представители отново приеха актуализацията на бюджета и отхвърлиха наложеното вето от президента.

Много граждани скандират с мегафони, бият барабани и развяват български флагове с искания за оставка на кабинета. И тази вечер хората на улицата са по-малко, в сравнение с първите седмици на народното недоволство, което се обяснява с това, че много хора са в отпуск. Летуващите обещават, че ще се върнат отново на жълтите павета през септември.

20. 45- От пресцентъра на МВР съобщиха, че около 200 протестиращи са се събрали в района на ларгото, това са данните им към 20 часа. До момента няма сериозни нарушения и данни за инциденти.

Протестното шествие срещу правителството на Пламен Орешарски тръгна от Министерски съвет и вече стигна до Народното събрание, но зави на ляво и в момента е между сградата на парламента и „Александър Невски". Те са близо до служебния вход на сградата, от където влизат народните представители.

22. 00- Шествието вече приключи, възобновено е движението в района на Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай