Най-скъпите подаръци

Направените по поръчка предмети са най-ценни

Най-скъпите подаръци | StandartNews.com

Богатите подаряват джаджи, отрупани със скъпоценни камъни

Купуването на подаръци за празниците невинаги е лесно. Изборът трябва да е съобразен с предпочитанията и интересите на човека, за когото е предназначен, да влиза в употреба, но и да носи някакво послание от подаряващия. Преди пазаруването трябва да определим бюджет според средствата, с които разполагаме. Има обаче хора, за които цената не е проблем. Ето и някои от най-скъпите подаръци, които избират богатите за своите близки, приятели, a и за себе си.

1. Флашка с рубини и сапфири

Работата ви е такава, че се налага постоянно да носите флашка в чантата си. Джаджа, която веднага привлича вниманието, е украсена с диаманти, рубини и сапфири и разполага с памет 32 ГБ. Говори се, че това е най-скъпата флашка в света - струва 30 хил. долара.

2. 24-каратова прахосмукачка

Не подарявайте домакински уреди на любимата, гласи едно от правилата при избор на подаръци. Но коя домакиня не би се зарадвала на прахосмукачка, която е с покритие от 24-каратово злато и торбичка, направена ръчно? Цената й е 1 милион долара.

3. Мотоциклет за ценители

Моделът мотоциклет AJS E95 Porcupine от 1954 г. е с цена 675 000 долара. "AJS" започва да произвежда моделите Porcupine през 1949 г. В началото са имали проблеми с карбураторите, но през 1954 г. те са отстранени. През същата година са изработени само 4 броя от модела. Един от тях е продаден на търг от Bonhams през 2011 г. за сумата от 675 000 долара. Той е сред най-скъпите мотори в света, а и перфектно допълва визията на всеки любител на високите скорости.

4. Велосипед от злато

The House of Solid Gold създават ексцентрично планинско колело от 24-каратово злато. Смята се, че това е най-скъпият велосипед в света. Той е ръчно изработен с вградени над 600 диаманта и 500 сапфира. Седалката е от крокодилска кожа, а шишенцето за вода е обковано със злато. От това екстравагантно колело засега са произведени само 13 бройки. А цената му е 1 млн. долара.

5. Часовник Medor

Култовите за Hermes часовници Medor също са сред най-скъпите новогодишни подаръци. Семпла двойна кожена каишка или инкрустации с диаманти, както и избор между циферблат от стомана, жълто, бяло или розово злато превръщат тези часовници в един от най-красивите и забележителни аксесоари. Цената им е $3850. Часовниците се смятат за класически подарък. Елегантни, практични и придаващи класа.

6. Плодова торта с диаманти

За чревоугодниците също има приятни изненади. Един от най-скъпите десерти в света е диамантена плодова торта за 1,65 млн. долара. Вкусният сладкиш е отрупан с 223 диаманта. Създаването на този шедьовър отнема 6 месеца. Всички съставки, освен диамантите, се пазят в тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай