Натоварен трафик в страната в края на почивните дни

Натоварен трафик в страната в края на почивните дни | StandartNews.com

София. В края на трите почивни дни движението на българо – гръцката граница е натоварено в посока влизане в България. Засега няма задръствания на входовете на София. В останалата част от страната движението също е натоварено, но засега няма задръствания.

„Мерките, които сме предприели, са същите, каквито бяха в началото на празниците - осигуряване на максимален брой трасета и максимален брой служители, които ще работят на всичките пунктове", съобщи пред агенция „Фокус" директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция" – Смолян комисар Бойко Божков.

На „Кулата - Промахон" ще работят 4 трасета с допълнителни служители, които да обслужват гражданите. Предприети са мерки, но въпреки това, очакваме трафикът да е натоварен, посочи комисар Божков.

През българо-гръцката граница от четвъртък след обяд до 12.00 часа са преминали над 48 000 превозни средства и над 169 000 лица. Най-засилен е трафикът на граничния пункт „Кулата". Тук преминава над 50% от трафика или са преминали над 27 000 превозни средства, и над 103 000 лица.

В посока България днес до обяд са преминали над 22 500 моторни превозни средства и над 73 000 лица, а в посока Гърция – 25 500 превозни средства и над 95 000 лица.

Изключително натоварено е движението по главен път Е-79 в посока Кулата – София. Автомобилите, пътуващи в посока София, се движат предимно в колона. Има много автомобили с чуждестранни регистрации, също пътуващи към столицата. В обратната посока движението е нормално към този час. Тежкотоварните автомобили допълнително натоварват трафика.

Ограничението за движението им влиза в сила от 14.00 до 20.00 часа.

Тотално задръстен е пътят Разлог – Юндола – Велинград. Освен прибиращите се от почивните дни и курортите, причина за силно натоварения трафик са и множеството събори в населени места за големия църковен празник Малка Богородица. В област Пазарджик по-интензивно движение има по главния път І-8 от Пловдив през Пазарджик за Белово и Костенец, както и отсечките Пазарджик - Пещера, който е затворен за автомобили в района на село Радилово, Пазарджик - Панагюрище и Варвара - Велинград.

В област Бургас остава много натоварен трафикът по основното трасе в Бургас в посока от Созопол към столицата. Движението е в посока от Южното Черноморие към София.

Натоварено е движението по магистрала „Тракия" и Подбалканския път София – Казанлък – Сливен – Бургас на територията на област Сливен, но няма образували се задръствания. Интензивен е трафикът от морето в посока София, но няма задръствания и затруднения при придвижването. Трафикът по пътя София – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Бургас е с нормална интензивност.

82-годишен велосипедист е загинал при катастрофа в Сливен по обяд. Сигналът за пътнотранспортното произшествие на ул. „Булаир" е получен в 12,09 часа. По първоначални данни, лек автомобил „Фолксваген", управляван от 25-годишен мъж, навлиза в лентата за насрещно движение и удря движещия се в нея велосипедист. При инцидента е починал велосипедистът. Водачът е изпробван на място за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Двамата мъже са от Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай