Натали Трифонова ни уплаши! Тежка прогноза

Какво предвижда тя за следващите дни

Натали Трифонова ни уплаши! Тежка прогноза | StandartNews.com

Синоптичката на БТВ Натали Трифонова не ни зарадва с особенно добри новини за времето. Тя предупреди за опасно време в утрешния ден.

"В следващите часове облачността от запад ще продължи да се увеличава и тази вечер в западните райони ще има валежи от дъжд. В съботния ден ни очаква ветровито време. Ще духа умерен и силен вятър, на места поривите му ще достигат 100 километра в час. В цялата страна са обявени предупреждения за опасно време. В повечето райони те са от първа степен, но в района на София, Перник, Кюстендил и в Североизточна България предупрежденията са от втора степен.

Утре ще бъде облачно и на много места в страната ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат предимно между 14 и 19 градуса. В София следобед се очакват около 15 градуса. По-късно през деня обаче вятърът ще се ориентира от запад северозапад, ще започне да нахлува студен въздух.

В планините времето ще бъде доста динамично. Ще бъде облачно, ще има валежи от дъжд, а по най-високите върхове и от сняг. Ще духа силен и бурен вятър от запад югозапад. Температурите на 1200 м височина ще бъдат около 9 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

В неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността за кратко ще намалее. До вечерта отново ще се увеличи. Ще остане ветровито с умерен, а в североизточните райони временен силен вятър от запад-северозапад.

Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса. В нощта срещу понеделник вятърът ще отслабне, но ще започнат нови валежи.

В началото на новата седмица ще бъде по-често облачно. В понеделник на много места в страната ще има валежи от дъжд, повече като количество в Южна България. През следващите дни е много вероятно да вали", каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай