Напрежение на Острова. Как Чарлз ядоса британците

Какво става

Напрежение на Острова. Как Чарлз ядоса британците | StandartNews.com

Всеки крал - особено когато от сравнително скоро е на престола, има нужда от официални портрети. Чарлз разполага с няколко такива от коронацията си през май 2023 г., но това, оказва се, съвсем не е достатъчно.

75-годишният наследник на Елизабет Втора се сдоби със съвсем нов официален портрет, дело на кралския фотограф Хюго Бърнанд. Снимката е направена в замъка Уиндзор, а Чарлз носи униформата на адмирал на кралската флота и знаците на Ордена на жартиера.

Миналата година британският кабинет обяви, че отделил бюджет за новия портрет, който трябва да бъде окачен във всякакви държавни учреждения - от общини, съдилища, училища до пощенски служби, пожарната и службите за гражданска защита.

 

 

Окачването на портрет на монарха там не е новост - в момента на тези места все още висят снимките на Елизабет Втора. Това, което ядоса много британци и привърженици на републиката, е сумата, отделена за осигуряването на портрета - 8 милиона британски паунда.

"Правителството не е в час с нещата, ако смята, че хората искат данъците им да бъдат похарчени за снимки на Чарлз", коментират от антимонархическата групировка Republic пред Guardian, пише lifestyle.bg. Портретите на крал Чарлз се предоставят безплатно на учрежденията след предварителна заявка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Tanya
преди 3 месеца

£8 000 000 за портрета на краля много им се виждат, а за това че 6 000 000 хрантутници ( така наречените Council scroungers) живеят на гърба на данъкоплатците няма проблем .

Откажи