На живо: Недоволството води народа 38-ми ден

На живо: Недоволството води народа 38-ми ден  | StandartNews.com

София. Недоволството от кабинета "Орешарски" води народа на протестното шествие за 38- ми пореден ден в столицата. Стотици активисти са потвърдили в социалните мрежи участието си в тазвечерния митинг. 

Както всяка вечер повече от месец полицейското присъствия в центъра на София е засилено. 

Днес около обяд се събра и контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски пред пилоните на НДК. Поддръжниците на правителството останаха близо час, за да призоват хората да дадат шанс на новата власт.

Междувременно днес стартира и антиправителствената информационна служба, която ще публикува и изпраща съобщения за случващото се на протестите.

"Стандарт Нюз" ще продължава да следи случващото се в столицата и ще ви информира, обновявайки статията постоянно. Следете ни и на страницата ни във Фейсбук.

22:30- Движението по "Орлов мост" е спокойно. Хората вече се разотидоха.

21:30- Част от протестиращите танцуват традиционно българско хоро пред Софийския университет, други пък играят волейбол. На "Орлов мост" е спокойно.

20:40- Гражданите блокираха кръстовището при Софийския университет „Св. Климент Охридски". Тъпани и барабани озвучават шествието, което се насочва към храм-паметника „Александър Невски".

20:10- Шествието се насочи към Народното събрание. Протестът днес е е предвождан от нов транспарант "В любовта е истината #ДАНСwithme".

19:50- Шествието е предвождано от нов транспарант "В любовта е истината #ДАНСwithme". По данни на полицията около 1000 протестиращи са се събрали пред сградата на Министерския съвет в центъра на София към 19.30 часа. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. До този момент няма регистрирани инциденти, нито нарушения на обществения ред.

19:30- Близо стотина души са се събрали на "Моста на влюбените", за да протестират пред централата на ГЕРБ. Междувременно пред сградата на Министерски съвет се чуват все по-силни скандирания, като броят на хората нараства постоянно.

19:00- Десетки протестиращи вече са се събрали на площад "Независимост". Атрактивни активисти носят магарешки бодли, символизиращи властта. Движението по бул. „Цар Освободител" и в района на площад „Независимост" е спряно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай