На живо: Антиправителствен маратон

На живо: Антиправителствен маратон  | StandartNews.com

София. С протестен маратон активисти отбелязват 37-ия ден на антиправителственото шествие в столицата. Недоволните от политическата система граждани целят да покажат непримиримостта на исканията си, независимо от времето, което ще им отнеме.

Стартът на инициативата е в 19 часа пред сградата на Българска народна банка в София. Маршрутът на бягащите е по булевард „Цар Освободител", булевард „Левски", площад "Александър Невски", улица „Раковски" и отново булевард „Цар Освободител".

"Говорят, че сме уморени. Че няма да ни издържат силите. Че скоро ще спрем да протестираме. Да им докажем противното и да забързаме ход. Да бягаме заедно. За България, не от България". Това са само част от призивите на организаторите на маратона в социалните мрежи.

"Лумпен умора няма, да премахнем мазнините на държавата, ...днес бягаме ние, утре – вие", агитират активистите.

За пореден ден и полицейското присъствие в центъра на столицата ще бъде засилено.

За 24-ти ден днес на обяд се събраха и привърженици на кабинета "Орешарски" край пилоните на НДК.
Организаторите продължиха двете подписки в подкрепа на управляващите и за импийчмънта на президента.

Екипът на "Стандарт Нюз" ще следи цялото развитие на протестното шествие и ще обновяваме информацията в статията постоянно. Можете да ни следите и на страницата ни във Фейсбук.

22:00- Протестиращите започнаха да се разотиват. Десетки активисти обаче остават на "Орлов мост", пеейки възрожденски песни.

21:00- По-голямата част от протестиращите се установиха на "Орлов мост". Чуват се традиционните скандирания "Оставка". Шествието протича изцяло в мирен тон.

20:20- Вече протестното шествие се отправя към "Орлов мост". Водачите на тазвечерния протест са облечени като български политици. Мая Манолова черпи череши от Кюстендил и с орехи на Орешарски. Тя е облечена с официален костюм, но с гумени ботуши.

По данни на МВР към 20:00 часа протестиращите пред сградата на Министерски съвет са 1000.

19:50- Малцина са хората, които все още тичат около Народното събрание, останалите активисти се измориха и се присъединиха към традиционния протест на площад "Независимост".

Към 19.30 часа около 700 протестиращи са се събрали в района на Ларгото в центъра на София по данни на полицията.

19:20- Маратонът на протестиращите официално стартира. Активистите се заричат, че няма да променят исканията си и ще тичат "колкото е необходимо".

19:00- Импровизираният протест набира своята скорост с прииждащите хора пред Българска народна банка. Очаква се всеки момент шествието да започне. Движението пред Министерски съвет е затворено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай