МВР с мерки против катастрофите в малките населени места

МВР с мерки против катастрофите в малките населени места | StandartNews.com

Полицията предприема мерки по пътищата в малките населени места, където стават най-често катастрофи, съобщи старши комисар Благородна Макева, заместник-директор на Националната полиция пред БНР.

В големите градове и по магистралите моторизирани полицаи ще следят за нарушители и ще ги санкционират на място.

Основно мерките на МВР ще бъдат по второкласните и третокласните пътища у нас, където често водачите шофират и нарушават правилата, поясни старши комисар Макева: "Насочена към неправоспособност на водачите, управлението след употреба на алкохол и, респективно, неизправността на моторните превозни средства - това са едни от основните всъщност причини, поради които се случват пътно-транспортни произшествия."

От полицията обясниха как точно екипите на КАТ ще извеждат от движението рисковите шофьори, създаващи опасности на пътя. Заместник-директорът на Националната полиция допълни още:

"Имаме оторизиран полицай, който ще се движи в самото движение. Когато той самият забележи водач, който не спазва правилата за движение и извършва някакви маневри, които застрашават и са опасни за останалите участници в движението, самият водач на служебния мотоциклета ще подаде съответният сигнал към водача да спре и ще бъде взето отношение към него от мястото."

От МВР за пореден път апелираха към хората да подават сигнали за незаконни гонки, ако имат такава информация. Това може да стане или на телефон 112, или по интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай