Музикант сред загиналите в тунела "Витиня"

Музикант сред загиналите в тунела "Витиня"   | StandartNews.com

Музикант от Враца е една от жертвите на катастрофата в тунела "Витиня", информира tribali.info. Негов спътник е в тежко състояние.

Петьо Боев – артист оркестрант в Духовия оркестър при читалище „Развитие" във Враца от 1986 г., е един от загиналите в ужасяващия инцидент миналата седмица.

Той е на 54 години, женен, с две деца. Съпругата му Даниела Боева работи в община Враца като секретарка на кмета. И двамата съпрузи са родени в село Хайредин. Синовете им са студенти в София.

В деня на катастрофата Боев и колегата му Митко Филов от Зверино, пътували по работа до столицата. На връщане обаче автомобилът става част от мелето на АМ "Хемус". Боев загива на място, а Филов, който шофирал колата, е ваден близо 2 часа изпод смачканите ламарини. Той е откаран в УМБАЛ „Света Анна" със счупени ребра и пробит бял дроб, като в момента е в реанимация и състоянието му се подобрява. Колата била смазана до неузнаваемост. За късмет на Филов ламарините така се смачкали, че останало само пространството около шофьорската седалка.

Погребението на Петьо Боев е било вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай