Модерната дефиниция за семеен хотел

Какви са основните услуги, които трябва да притежава един хотел от семеен тип

Модерната дефиниция за семеен хотел | StandartNews.com

Ако допреди 30 години е било достатъчно в хотелската стая да има детско легло, за да бъде смятан един хотел за семеен, сега не е така. Днес той приема семейства и предлага достатъчно удобства и забавления както на малките, така и на възрастните.

На територията на Банско има такъв семеен хотел, който се грижи така за гостите си, независимо от възрастта им, че да се чувстват у дома си. Той предлага голям брой услуги, за да направи престоя ви незабравим.

Но нека разгледаме основните услуги, които трябва да притежава един хотел от семеен тип.

Оборудване за най-малките гости на хотела

Пътуването с деца означава и огромен багаж. За целта луксозните семейни хотели в Банско подсигуряват всичко най-необходимо за мъниците, за да не се налага вие да носите един куп работи.

Например:

  • Детски легла и кошари;
  • Детски колички;
  • Столчета за хранене;
  • Детски аксесоари и др.

Обикновено в такъв хотел е обърнато специално внимание на безопасността. Затова и подът е покрит с мокет, а контактите са обезопасени.

Специално детско меню в ресторанта

Полезното хранене в детска възраст е от голямо значение за правилното развитие. Затова ресторантът на хотела трябва да е помислил за храната, която сервира на малките си гости.

Тя обикновено е под формата на детски менюта и бебешки пюрета, приготвени от био продукти. Освен това можете да кажете на персонала в ресторанта, ако детето ви има алергии, за да бъде съобразена с това приготвената храна.

Кухненски бокс в стаята

Воденето на малко дете на семейна почивка може да бъде много стресиращо, особено ако детето е още бебе. В такъв момент със сигурност искате всичко да ви е под ръка. В хотелите, подходящи за семейства, са на разположение апартаменти, в които има напълно оборудвани кухненски боксове.

Така ще бъдете спокойни, че по всяко време можете самостоятелно да приготвите бебешка храна или да затоплите мляко.

Детски кът и опитен аниматор

Тази услуга не е по подразбиране, а е част от по-луксозните хотели. Детският кът може значително да подобри престоя ви в хотела поради две причини – забавления за децата и спокойствие за вас.

В петзвездните хотели в Банско детските кътове са разделени на възрасти, за да отговарят на интересите на децата. Там малките гости ще бъдат посрещнати от опитни и усмихнати аниматори, които ще се погрижат за забавлението и безопасността им. 

Други характеристики на семейния хотел

Освен всичко изброено, в семейния хотел е нужно стаите да са достатъчно просторни, за да бъдат удобни на семействата. Добре е помещенията да бъдат шумоизолирани, за да могат децата да се радват на детството си, без да нарушават почивката на останалите гости в хотела.

Друго, по което се отличават модерните семейни хотели, са офертите за почивка. Те са предназначени за семейства и в тях са включени закуски и вечери, както забавления за децата.

Преди всичко е важно мястото за престой да е приветливо, а персоналът –  изключително любезен. Почивката с малко дете може да бъде много стресираща, но не и в хубавите семейни хотели. Персоналът в тях ще се погрижи за забавлението на децата, за да можете вие да се отпуснете в спа зоната.

Източник на изображението: elements.envato.com

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай