Вторник,

Митрополит Йоан: Вярата ни е отслабнала много

От: Failed to load user -
1199
Митрополит Йоан: Вярата ни е отслабнала много
A
A
A

София. Митрополит Йоан отказа да коментира слуховете за насилствена смърт на предшественика му дядо Кирил пред бТВ.

С аргумента, че няма факти за такова нещо, Йоан добави: „Има компетентни органи, аз разчитам на тях и се надявам те да си свършат много добре своята работа и да оповестят веднъж завинаги какъв е бил краят на митрополит Кирил. Очакваме да се произнесат компетентните органи. Искрено ви казвам, че този въпрос безспорно в своето разстилане, в своя отзвук, довежда до много различни изказани мисли, обаче фактологията е важна. Когато говорим за едно или друго, трябва да го подкрепим с факти".

Той допълни още, че вярата ни е отслабнала много. Дядо Йоан потърси причините за това в липсата на религиозно образование.

Когато за пръв път прекрачил пределите на Варненската и Великопреславска епархия, митрополит Йоан чул не веднъж различни хората да изричат думата „задкулисие".

Той каза, че думата „задкулисие" не трябва да се употребява за Светата църква, защото неин глава е Христос.

"Защото няма нищо скрито, което да не се узнае и тайно, което да не стане явно. Така че пред Божиите очи няма как да има задкулисие. Друг е въпросът, че всички ние носим своята отговорност като човеци и като духовници за всички наши действия и постъпки", каза още Варненският митрополит.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички