Мистериозна древна чанта поражда милион въпроси

Един артефакт се появява във всички култури

Мистериозна древна чанта поражда милион въпроси | StandartNews.com

Убедителни доказателства, намерени през последните няколко десетилетия доказват, че човечеството е вид с амнезия.

Открития по целия свят ни принуждават да поставим под въпрос всичко за произхода на човечеството, древните култури и историята. Защо почти всички древни култури на Земята решават да построят пирамиди?

Сякаш почти всички цивилизации са следвали един и същ план. Като че ли преди хиляди години народите са били свързани помежду си.

Една от най-интересните и умопомрачителни загадки може да бъде проследена до древна Месопотамия, наричана люлката на цивилизацията, пише сайтът "Новото познание"

Там един мистериозен мотив е карал много учени да подлагат на съмнение историята, която са ни преподавали. Шумерите изобразявали древните Анунаки с любопитни предмети.

Два от най-интересните обекти, наблюдавани в древните шумерски божества, са ръчен часовник, който се вижда на почти всички изображения. И мистериозна чантичка, носена от боговете.

На хиляди километри от Месопотамия е Северна и Южна Америка. Там ще открием, че маите, ацтеките и други цивилизации са използвали един и същ мотив, когато изобразявали своите богове.

Освен това в Египет ще видим, че символът на Анкх също е носен от боговете. Точно както мистериозната чантичка в древна Месопотамия и Северна и Южна Америка. Възможно ли е хората по тези места да са били посетени от едни и същи богове?

Интересното е, че древните анунаки са представяни почти винаги в хуманоидна форма. Въпреки че многобройни следи показват ясни различия между анунаките и обикновените хора.

Лицата на боговете са винаги добре скрити, благодарение на големите им бради. Шумерите изобразили своите божества в хуманоидна форма така, както направили и египтяните и различните култури в Северна и Южна Америка.

Очевидният въпрос е защо?

Защо народи, разделени на хиляди километри един от друг, изобразяват своите божества по почти идентичен начин?

В археологическия обект на La Venta ще намерим каменна стена, изобразяваща мезоамериканския бог Кетцалкоатъл.

Той държи в ръката си същата „чантичка“, която виждаме в древните шумерски изображения. Но това не е единственото място в Мексико, където е открито любопитното изображение.

Тула е важен регионален център, който достига своята висота като столица на толтекската империя между падането на Теотиуакан и възхода на Теночтитлан.

Когато наблюдаваме атлантските статуи там по-отблизо ще забележим, че за пореден път мистериозната чантичка е налице.

Гьобекли тепе е разположено на отдалечен хълм в южната част на Турция

Там се намира един от най-старите мегалитни храмове на нашата планета. Сложни масивни каменни колони, разположени в серия от пръстени, стоят извисени и горди и разказват за различни цивилизации управлявали планетата.

Смята се, че огромните камъни са били издълбани от неолитни ловци  преди около 12 хиляди години.

Мистериозният храм, който се състои от три големи каменни кръга, в далечното минало е бил умишлено погребан по неизвестна причина.

След 13 години разкопки археолозите, проучвали древното място, не са успели да възстановят нито един каменоделски инструмент.

Никой не е в състояние да разбере

как древното човечество е издигнало някои от най-големите каменни произведения на планетата.

Дали анунаките, описани от древните шумери и боговете, които са посетили древните маи, ацтеки, толтеки и олмекските цивилизации, са всъщност едни и същи?

Какво мислите, че представлява тази загадъчна чантичка? Смятате ли за просто съвпадение това, че тези три обекта включват едно и също нещо?

Какво биха могли да носят „боговете“, което да е било толкова важно. И как така почти всички древни култури го илюстрират за следващите поколения.

Ето защо десетки артефакти остават умишлено необяснени днес и са промотирани като митология.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай