Министър и хлапета редят екорисунки

Министър и хлапета редят екорисунки | StandartNews.com

Изложба с рисунки и снимки на тема "Опазване на околната среда" ще открие екоминистърът Ивелина Василева на 5 юни в градинката пред "Кристал" в София. Поводът е Световният ден на околната среда. Организатор на конкурса за ученици от трети до седми клас е РИОСВ-София. Той се провежда по проекта за опазване и възстановяване на биологичното разнообразие, ремонтни дейности и оборудване в резерватите и обектите, стопанисвани от столичната екоинспекция.

В градинката пред "Кристал" ще бъдат официално обявени и наградени победителите в тематичния конкурс. За всички присъстващи деца са предвидени забавни игри и интересни занимания.
На 5 юни екоинспекциите в страната организират разнообразни инициативи - открити уроци, лекции, изложби и конкурси за рисунки и фотографии. В тях ще се включат деца, ученици, представители на местната власт, неправителствени организации и

други институции.
Темата на Световния ден на околната среда през 2015 г. е "Седем милиарда мечти. Една планета. Нека се погрижим". Призивът е посветен на отговорното управление на природните ресурси на планетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай