Метална ограда на плаж разбуни духовете в Кранево

Метална ограда на плаж разбуни духовете в Кранево | StandartNews.com

Масивна метална ограда на плажа в Кранево разбуни духовете на местните жители. Съоръжението изникнало изведнъж, а в резултат последва вълна от коментари в социалните мрежи.

Бойка Драгомирецкая живее в Кранево от 12 години и често се разхожда по плажа. Преди дни попада на оградата пред бившия международен детски лагер. Публикува снимка в профила си във Фейсбук с въпросите: „Защо тази телена ограда е издигната посред плажа на Кранево? Според кой закон?".

„Последните 15 години наблюдавам тази тендецния морето да отива навътре към сушата, то разпръсква пясъка и си формира дюни. Тази ограда, която беше каменната, то си я разруши и тогава изградиха тази може би преди две години, вие виждате, че през нея може пясъкът спокойно да се придвижва навътре", коментира тя пред бТВ.

Според кмета на селото оградата съществува от 50 години. „Убеден съм, че имотът е по граници на урегулиран частен имот и оградата не е преместена нито напред, нито назад. Този пясък, който виждате, това не е заграден плаж. Това е пясък, придобит следствие силния щорм, вълната го изкарва и те просто са го оползотворили този пясък да си направят волейболно игрище, там за мини вратички футбол", заяви Румен Николов.

От фирмата-собственик на имота, която е и наемател на плажа, обясниха, че имат всички необходими документи.

Според областния управител оградата не е местена и загражда частен имот. „И самата плажна ивица изключително е смалена и създава илюзорната представа, че нещо е направено на този плаж, а всъщност всичко, което е там, то си е било направено от много години", каза д-р Маргарита Новоселска.

Представители на строителната инспекция и на службата по геодезия извършват проверка за законността на металната ограда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай