Местан не отиде на тържеството в село Млечино

Местан не отиде на тържеството в село Млечино | StandartNews.com

Ден след изгонването на Лютви Местан от ДПС партията му отбелязва 31-годишнината от началото на Възродителния процес, предаде Нова телевизия.

Бившият председател на Движението не отиде на тържествата в село Млечино.

Навръх рождения си ден Лютви Местан беше прогонен от всички постове и от партията. Решението било взето с пълно единодушие и без излишни церемонии - за малко над 2 часа.

Бившият вече лидер на ДПС заяви вчера, че ще присъства на възпоменателните митинги от Възродителния процес в следващите дни. На един от тях ще бъде и външният министър на Турция.

Тримата новоизбрани съпредседатели на ДПС - Рушен Риза, Четин Казак и Мустафа Карадайъ дойдоха на възпоменателния митинг, с които се отбелязват 31 години от смяната на имената и мирните протести на местното население.

Сваленият вчера от председателския пост и изключен от ДПС Лютви Местан не се появи, но и самият той не заяви, че ще присъства на митинга в Млечино. Тук обаче бяха народният представител Шабанали Ахмед и Бахри Юмер, които вчера застанаха до Лютви Местан по време на пресконференцията му.

"Избран съм за кмет на Ардино от ДПС и ще остана кмет на ДПС". Това обяви по време на възпоменателния митинг в Ардино кметът на общината Ресми Мурад.

Ресми Мурад обяви, че ситуацията е тежка, но увери: „Нашата линия е да вървим по пътя на партията. Ще продължа да работя като кмет на ДПС за благото на жителите на община Ардино".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай