Майки на „Мълчалив поход" заради смъртта на Паоло

Майки на „Мълчалив поход" заради смъртта на Паоло | StandartNews.com

София. Родителски организации организират „Мълчалив поход на живота" след смъртта на 4-годишния Паоло, който беше блъснат в пешеходна зона от джип в Стара Загора.

Те настояват за Незабавни промени в Наказателния кодекс за адекватни наказания за убийствата на пътя, завишаване на санкциите за нарушителите на Закона за движение по пътищата, по-добър контрол, както и обезопасяване на пътните сони около училища, детски градини, детски площадки и спирките.

"Всички сме дълбоко потресени от нелепата загуба на 4-годишния Паоло, зверски прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. Решихме да изразим своя гняв, своя протест и нежелание да продължаваме да живеем в страх за децата си", пишат в апела си родителите.

Шествията ще започнат в 11 часа на 7 юни, събота в няколко града в страната:

София - площад "Народно събрание"

Стара Загора - шествие, което започва от сградата на Общината до ъгъла на бул.Цар Симеон Велики и ул.Кольо Ганчев - лобното място, където беше убит 4-годишния Паоло

Варна - шествие, което започва от сградата на Общината до Съдебната палата

Пловдив - шествието започва от началото на малката главна ул. "Райко Даскалов" пред БНБ и свършва на площад "Централен"

Бургас - площада пред Общината

Разград - Общински културен център

Банско - площад Централен

Инициативата е на Сдружение "Зачатие" и Фондация "Искам бебе", към които се присъединяват Фондация "Нашите недоносени деца", Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация "Безопасни улици от Валя", Националното движение "Червена пътека за Валя".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай