Майки доволни от "Орешарски" на контрапротеста

Майки доволни от "Орешарски" на контрапротеста | StandartNews.com

София. Представители на организацията на майките, която протестираше за увеличаване на майчинските преди няколко месеца, се присъединиха към контрапротеста. Майки обясниха, че са доволни от увеличението на парите за отглеждане на деца и затова подкрепят правителството. И тази вечер последователи на кабинета „Орешарски" се събраха пред пилоните на НДК, за да изразят своята подкрепа към управлението на страната.

„Ние подкрепяме правителството, а сме дошли и защото има честване на Вапцаров", заяви пред бТВ Свиленка Иванова от организация на майките. Контрапротестиращите четяха стихове на Никола Вапцаров, с което почетоха 71-годишнината от разстрела в гарнизонното стрелбище в столицата.

Днес е 27-ми пореден ден, в който множество хора разискват стабилизирането на държавата и важността да бъде даден шанс на правителството да работи нормално.

„Аз съм тук, защото имам друга позиция от тази, която се показва по новините и на жълтите павета. Аз съм в случая съм „за" правителството - не лично за Орешарски и не лично за някой министър, а за тази институция, която трябва да работи", обясни пред бТВ Иван Бонев.

Контрапротестът е мирен. Хората продължават да събират подписи в подкрепа на правителството и такива за отстраняване на президента Росен Плевнелиев. Те обаче спряха да дават информация за броя събрани подписи и обявиха, че до края на седмицата ще съобщят за числото, което набъбва.

Една част от протестиращите пред НДК си тръгват, на тяхно място идват други, за да покажат, че подкрепят правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай