Мацка на Супермен живее по кашони

Мацка на Супермен живее по кашони | StandartNews.com

Марго Кидър става клошарка, преди да се върне в живота

Една от най-традиционните истории, откакто съществува светът, е тази за бедняка, който става милионер. Следващите разкази отправят интереса в противоположна посока. Те са свързани с парадоксите на съдбата. Ако някой ви спомене за богат човек, който в момента няма нищо и се скита безцелно по улиците на големия град, едва ли бихте му повярвали толкова лесно. Но това са фактите.

Може би си спомняте за Марго Кидър, която някога играеше в "Супермен" като Луис Лейн. Нейната роля постави обещаващо начало в кариерата й. За съжаление, съдбата избра друго. Красивата актриса тогава получава жестока диагноза:шизофрения. Болестта я довежда до крайна ситуация - тя зaпочва да спи по кашони из улиците на Лос Анджелис. Това се случва през 1996-а. Днес Кидър вече е добре и живее в Монтана. Тя е щастлива баба, която се радва на внуци.

Иран Баркли, роден на 6 май 1960-а, е бивш професионален боксьор - със световни титли в средна и суперсредна категория, както и в полутежката дивизия. Той удържа забележителни победи над Уилфорд Сципион, Томас Хирнс и други. Но това не му пречи да заоре в дъното. Ставайки не просто безпаричен, а бездомен. След като бива изгонен от апартамента си, пресата в САЩ разбира, че бившата звезда на NBA спи в колата си. Въпреки трудните времена, които Баркли преживява, той получава помощи от две организации - едната, която се грижи за бедняците в Бронкс, а другата - за бивши боксьори. Излиза от кризата и сега преподава на начинаещи боксьори.

Известната актриса Наташа Лион също преминава през потресаваща метаморфоза. Тя играе в "Бедняци от Бевърли хилс" , "Американски пай 2"... Но притежава доста експресивен характер. През август на 2001-а е арестувана заради шофиране в нетрезво състояние. Щетите, причинени от нея, са незначителни. Въпреки това през 2002-а се признава за виновна. Актрисата плаща 1000 долара глоба и полага 50 часа общественополезен труд. Две години по-късно звездата отново има проблеми със закона - заради "вербална агресия" към съседка. През 2006-а Лион е хоспитализирана - страда от хепатит С, проблеми със сърцето, колабирал бял дроб. Лекуват я с метадон. Отива да живее при приятел, който не след дълго я изхвърля от апартамента си. Така Лион остава на улицата. По-късно съдбата се смилява над нея - получава малка роля в епизод от хитовият сериал "Закон и ред". Така се спасява от улицата.

Уили Еймс е участвал в няколко хитови сериала през 80-те и успява да натрупа много сериозни банкови сметки. Той споделя: "На върха на моята кариера правих милиони. И изведнъж останах без работа, жена, дете и дом. Никога не съм си представял, че ще изпадна в подобна ситуация. Бях бездомен, понякога преспивах у приятели, друг път на пейки в парка. Беше срамно." Въпреки трудности, които преживява, той успява да стъпи на крака.

Хюстън Мактиър се е класирал за Олимпийски игри два пъти. В един момент държи рекорда на 100 ярда спринт с 9 секунди. Той произлиза от бедно семейство във Флорида. Мести се в Лос Анджелис, където тренира бокс под ръководството на Мохамед Али и Харолд Смит. Мактиър обаче има проблем с наркотиците. И след разпадането на клуба се озовава на улицата. Спи на плажа в Санта Моника с години - преди възрастна жена да му подаде ръка. През 1993-а жени за бившата шведска спринтьорка Линда Хаглунд.

През 70-те и 80-те години Рони Локридж е шампион по бокс, но когато формата му започва да пада, губи всичко малко по малко. В основата на проблемите му са наркотиците. Той казва, че е пристрастен към кокаин от 20 години. Споделя, че че след всяка победа е купонясвал 2 седмици, шмъркайки кокаин и наливайки се с каквото му попадне. От 10 години Локридж живее на улицата в Камден, Ню Джърси. Получава и инсулт. Изглежда на доста повече от възрастта си - 50.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай