Любо Киров е влюбен в барабаните

Любо Киров е влюбен в барабаните | StandartNews.com

Топмузикантът продава рисунките си като тийнейджър, за да навакса с джобните

Любо Киров, артист с разнородни дарби, сяда на съдийско място в Х фактор, за да избира най-талантливите мераклии за кариера в шоубизнеса. Какво обаче не знаят за него момчетата и момичетата, които искат да постигнат върховете в музикалната му кариера?

Харчел парите си за рок албуми

"Когато бях в художественото училище, имахме задължителна практика, за която майка и татко ми даваха пари. Аз обаче им намирах друго приложение - отивах в магазина и си купувах пет касети с албуми на рок банди. Така изхарчвах цялата сума. За да я възстановя, ми се налагаше да рисувам и да продавам картини. Така още от онези времена съчетавах изобразителното и музикалното изкуство", спомня си той.

Греди Асса се гордее с него

До днес поддържа връзка с приятелите от юношеството. "Бяхме готино поколение - учехме това, което искахме, а не просто нещо, което да завършим. Спомням си как години, след като бях започнал да се занимавам с музика, се видях с Греди Асса, който ми преподаваше живопис в Академията. Той ми каза: "Много се гордея с теб", а аз с учудване му отговорих: "Защо, та аз не съм художник". "Занимаваш се с изкуство", отвърна той и се усмихна. За нашите преподаватели е било изключително важно да продължим пътя си в сферата на изкуството, независимо с какво точно се занимаваме", връща ленатата певецът. Той учил керамика и стъкло, има много картини и скулптури.

Между Кейптаун, Ню Йорк и Лас Вегас

Някои от градовете, които истински са го впечатлили, са Кейптаун, Ню Йорк и Лас Вегас.

"В Кейптаун можеш да видиш както много бедни къщи, така и имения за милиони. Ню Йорк пък ми подейства топло и уютно, въпреки всеобщата представа за град, чиято динамика те поглъща. Вегас е място, направено, за да впечатлява. Има история, която на първо четене звучи забавно, но всъщност крие тъжен подтекст. Пенсионираните американци обичат да прекарват времето си във Вегас. Всеки от тях има нещо като дебитна карта, която е окачена на врата му. Когато седнат да играят на машинките, възрастните хора поставят картите, без да махат връвчиците от вратовете си. Получава се доста неприятен ефект - все едно са завързани за машините в буквален и преносен смисъл. Като ги видиш, се замисляш как страстта към парите превръща човека в роб. Когато стремежът към материалното се превърне в обсесия, удоволствието изчезва. Това важи и за шоубизнеса", смята Любо.

"Ролинг стоунс" в Рим - сбъдната мечта

Последният як концерт, на който попада, е на "Ролинг стоунс" - в Рим, на арената "Цирко Масимо". "Преди 2000 години на това място са се провеждали състезания с колесници. Шоуто беше сбъдната мечта. Беше уникално - имаше повече от 20 000 души. Това, което видях от самите "Роулинг стоунс", беше грамаданска енергия. Не мога да сравнявам подобен концерт с български, защото нещата са несравними. Но можем да излизаме на сцената със същата енергия - всеки път, все едно е за последно", отсича певецът, с глас, който никога не можеш да сбъркаш.

Изсветлява си косата

В периода му с група "Те" изсветлява косата си, но си е и модна тенденция. "Гребенът" е елемент от стила, типичен за него. "С годините дойде моментът за нещо ново и различно, все пак човек непрекъснато се променя. И ето - "гребенът" вече го няма! Никога обаче не съм бил от хората, които са искали да се отличат основно с визията. Музикантът трябва да акцентира повече на музиката".

Хитовете му лекуват

"Неведнъж фенове са ми разказвали, че музиката ми има "лечебно" въздействие - изкарва от болезнени моменти, дори и от депресия. Получавал съм писма и съобщения как хора са се влюбвали, съвземали са се след раздяла или са споделяли различни моменти от живота си с моите песни. Самият аз съм се лекувал много пъти с музика, защото това е нейната сила - да ни прави по-щастливи и хармонични".

Свири на Никол Кидман

Любо получава пиано за подарък като първи инструмент. Не след дълго обаче се запалва по барабаните и се научава доста сносно да удря с палките. "С тях любовта е за цял живот! Затова и наскоро си купих електронни, на които свиря вкъщи. Връщам си формата за предстоящ проект, който ще донесе голяма новина. Скоро ще разберете!", намигва той, а на репетициите му свидетелка волю-неволю е Никол Кидман - мопсът, с който той се гордее.

Оцелява по чудо

Любо, ревностен християнин, признава, че неведнъж преживява Божи пръст в съдбата си. "Човек вижда до върха на обувките си, а Бог вижда надалеч. Затова казвам, че днес съм най-добре. Всеки има периоди надолу и нагоре, но последният момент е по-добър от всички предишни. Веднъж усетих много осезаема подобна намеса. Пътувахме с майка ми към вилата ни със спортна малка кола. Излязох на остър завой и не успях да го взема - дал съм повече газ. Набих спирачки, колата се обърна... Докато летяхме с главите надолу, се спогледахме с майка ми като на забавен каданс. Помислих си: "Край! Чупим си вратовете", и в този миг усетих как някой хваща колата и я обръща, а тя пада на гумите като в памук. Ако видиш снимки на колата след това, няма да повярваш, че сме оцелели", спомня си Любо Киров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай