Лукашенко отвори зайчарника си за журналистите

Ако заекът оживее тази година, живеят добре, тогава и вие ще сте добре, каза президентът на Беларус

Лукашенко отвори зайчарника си за журналистите | StandartNews.com

В навечерието на Нова година (бел. ред. годината на Черния воден заек според източния календар) беларуският държавен телевизионен канал Беларус 1 показа личната ферма на президента на страната Александър Лукашенко, който подари на журналистите зайци от своя зайчарник.

В комплекса на президента живеят кокошки, пуйки и дори щрауси, както и крави, кози, коне, включително понита. Служители на фермата казаха, че животните не само познават и не се страхуват от президента, но и се радват на пристигането му.

Журналистите на телевизионния канал посетиха и зайцевъдник, в който се отглеждат зайци от различни породи – декоративни, калифорнийски, бургундски, немска ангорска, френска.Там държавният глава се присъедини към журналистите, като направи кратка обиколка с тях. След това Лукашенко подари на журналистите два заека - черен и бял, а също така обеща да им осигурява храна.

Президентът пожела тези зайци да живеят дълго време при журналистите. „Ако заекът оживее тази година, живеят добре, тогава и вие ще сте добре“, каза той.По-рано Лукашенко говори за страстта си към селското стопанство. Той отглежда дини, картофи и други култури на територията на резиденцията си и дава реколтата на домове за сираци и старчески домове, пише Епицентър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай