Летящите грузинци размахват саби и ножове

Летящите грузинци размахват саби и ножове  | StandartNews.com

Юбилейната програма на националния балет от Тбилиси провокира фурор

Звездите от Сухишвили започват поредното си турне у нас на 28 ноември в НДК

Летящите грузинци отново се приземяват в България, размахвайки саби и ножове, изработени от стари майстори. Поредното турне на националния балет "Сухишвили" стартира от София - на 28 ноември в зала номер едно в НДК. После 70-те танцьори и техният оркестър ще се развихрят в Пловдив - в Панаирната палата 2, на първи декември са в зала "Орловец" в Габрово, следват Варна и русенската "Арена".

Под прожекторите ще бъдат сменени 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Световната обиколка на Националния балет на Грузия е със специална юбилейна програма за 70-ия рожден ден на най-добрия ансамбъл в света, както го нарича "Вашингтон поуст". Отзивите от спектаклите във Филаделфия, Вашингтон и Ню Йорк са взривяващи.

"Човек би могъл да повярва, че те се пързалят над сцената с въздушни, кръжащи движения, подвластни на перфектна симетрия. Математиката среща мистерията и зрителят се предава на красотата", коментира още "Вашингтон поуст". Зрелищните спектакли на трупата са резултат от дълги репетиции, изключителен труд, режим и креативност, подписани от хореографи, естети, диетолози. Турнето в България е гарнирано не само със строг хранителен режим, но менюто е събразено и с коледните пости. За 70 години грузинците са изнесли над 10 000 концерта в 88 държави на петте континента пред 50 милиона зрители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай