Леново става Ноевият ковчег

Селото няма покритие на GSM, кметът притеснен от наплив на пришълци

Леново става Ноевият ковчег | StandartNews.com

Асеновградското село Леново е на път да се прочуе като едно от местата по света, които ще оцелеят на катастрофалния 21 декември. Местните жители с изненада научиха, че са сред избраните да преживеят апокалипсиса. Никой от 400-те жители на Леново обаче не знае откъде идва радостната новина. Според запознати някой написал във Фейсбук, че селото ще е втори Ноев ковчег, подобно на френското Бугараш. Оттам участниците в социалната мрежа поели новината, която вече гръмна не само у нас, но и в чужбина. Не се притесняваме от потопа, а как ще посрещнем толкова много хора, ако решат да търсят спасение в Леново, обясни кметът Георги Желязков. По думите му местните дори гледали на новината, че са избрани, с насмешка и недоверие. "Даже като говорим за предсказанието на маите, често сме коментирали, че нас потопът ще ни залее първи, защото сме най-ниското село в региона. Сега пък излезе обратното", обясняват хората от Леново. Подобно на колегата си от Бугараш, Георги Желязков най-много се кахъри да не започнат да идват всякакви пришълци и сред тях да има и престъпници, които да навредят на съселяните му. В същото време обаче местните с готовност обявяват, че ще отворят къщите си и ще приемат в домовете си и непознати, за да не останат по улиците в студа.  Кметът не се опасява, че няма да стигне храната, тъй като в селото има магазини, които се зареждат редовно, а зимно време пътят до Леново е редовно почистван и проходим. Междувременно във форумите вече се дават и съвети хората да тръгнат натам, за да оцелеят на фаталния 21 декември, когато според маите светът ще изчезне. В Леново пък хората се молят на глас това да не се случва. Палят свещи в местната църква и четирите параклиса, които според тях носят много силен енергиен заряд на мястото и може да са помогнали селото да бъде избрано за Ноев ковчег. Освен това там има и минерални извори. Не са малко и тези, които припомнят, че Леново е сред малкото места в страната, където нито един от мобилните оператори няма обхват. Броени дни преди обявения за край на света ден те свързват това с божията ръка.

Междувременно търговци признаха, че част от по-суеверните нашенци са започнали да се запасяват с консерви риба тон, черен хляб, вода и свещи. "На шега разказват на касите, че трябва да са подготвени за края на света. Някои обаче изглеждат и притеснени", обясниха продавачи. В заведенията по морето пък кръчмите се пръскат по шевовете от партита до 21 декември. Сякаш криза няма, обясняват доволни ресторантьори.

Туроператори пък признават, че най-суеверните са инвестирали спестяванията си за екскурзия до Турция по празниците. Според предсказанията на гадатели и врачки турското село Шириндже, близо до Кушадасъ, ще бъде едно от малкото кътчета, което ще оцелее след апокалипсиса. В него обаче отдавна няма свободни места.

Спасение само на четири места

Планински връх в сръбските Карпати и турско село, близо до античния град Ефес, са сред местата, за които се твърди, че ще преживеят края на света. Затова през последните месеци и там се тълпят туристи наред с огромния поток от посетители към родината на маите Мексико.

След като стотици се отправиха към връх Бугараш във Франция, където се твърди, че ще дойдат извънземни, подобно нещо се случва и в сръбските Карпати около връх Ртань. Върхът има форма на пирамида, която според вярващите в суеверия е създадена и оставена от извънземните преди хиляди години. Твърди се, че по време на Апокалипсиса на 21 декември планината ще излъчи мощно енергийно поле, което ще предпази намиращите се там от края на света.

На огромен интерес се радва и турското село Сиринче, което се намира близо до античния град Ефес. Вярва се, че там е починала Дева Мария.

Опашки за бънджи като за последно

Бум на записалите се за бънджи до края на следващата седмица отчитат някои от клубовете по екстремни спортове. Наплашени от края на света, хората се решават да изпълнят отдавнашната своя мечта. Много нашенци имат желание да опитат скока в бездната. Страхът да се гмурнат на няколко десетки метра, завързани за въже, възпира някои от тях. Изглежда обаче, че предсказанията на маите за края на света вдъхват смелост на ентусиастите, коментираха инструктори от спортните клубове. Известен варненски клуб пък ще предложи скокове от Аспаруховия мост със специална оферта за края на света. За тези, които се доредят да скочат в последните дни преди предизвестения край, ще има 50% намаление, заявиха от клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай