КЗП погва детските атракциони

КЗП погва детските атракциони | StandartNews.com

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверки дали са безопасни увеселителните съоръжения за деца в София. Кампанията за оценка на атракционите вече протича на територията на страната, съобщи председателят на комисията Димитър Маргаритов пред БНР.

По думите му в началото на летния сезон Комисията за защита на потребителите проверява за безопасността и на други стоки, които се ползват от деца, като скейтбордове, ролери, скутери.

"Ще проверяваме, както наличието на документи, които доказват, че съоръженията са въведени в експлоатация, съгласно изискванията на действащото законодателство, така и дали е на лице предварителна информация, насочена към потребителите, която да им дава представа всяко съоръжение какво представлява и какви рискове крие евентуалната му експлоатация, деца под каква възраст не бива да бъдат допускани. Това са доста реквизити, за които ние следим един по един дали се съдържат в информационната табела и в предварителната информация, която трябва да е поставена на видно място до всяко съоръжение. Ще извършваме и визуална проверка на съоръжението и ще установим дали то е сглобено и се експлоатира по правилен начин", разясни той.

Съдържанието на пясъчниците на детските площадки в центъра на София е безопасно. Това показва изследване на Националния център за обществено здраве и анализи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай