Купиха 237 СИМ-карти на името на студентка

Купиха 237 СИМ-карти на името на студентка | StandartNews.com

София. Да имаш 237 СИМ-карти на твое име и да не знаеш. Този вариант е напълно възможен, ако останете без лични документи. Това се случило на студентката Диляна Тодорова, която загубила личната си карта още в началото на 2013 г. По-късно съвсем случайно разбрала, че измамници са регистрирали огромен брой СИМ-карти на нейно име.

„Щях да си купувам телефон на изплащане, когато ме попитаха защо имам толкова много предплатени карти на мое име. Аз казах, че имам само една, която е регистрирана на мое име. За останалите нямах и представа. Оказа се, че към този оператор са 102 на брой", обясни момичето в студиото на "Събуди се" по Нова.

По-късно Диляна направила справка в офисите на други мобилни оператори и осъзнала, че има 135 карти на името й при втори оператор. "Не съм ги купувала, нито регистрирала. Нямам нищо общо с тях", разказа още тя.

„Веднага отидох в полицията. Оказа се, че с моите документи са извършени и измами с дограми", допълни момичето и уточни, че заради злоупотребите често й се налага да ходи в полицията.

От МВР предупреждават всеки, който загуби личните си документи, да сигнализира възможно най-бързо органите за липсата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай