Кучета отхапаха ухото на жена

Зверовете били домашни любимци, издирват им собственика

Кучета отхапаха ухото на жена | StandartNews.com

София.  Кучета повалиха на земята и отхапаха ухото на жена в столичния кв. "Бояна". Според данните на полицията засега е ясно, че става дума за домашни животни, които са избягали от двора на стопаните си и са нападнали жената. Мимоза Стоименова била настанена в "Пирогов" след инцидента, като според лекарите няма опасност за живота й. Часове след нападението кучетата обаче изчезнали.

Както всяка седмица Стоименова минавала пеша по улица "Лескова гора" от дома на приятелката си към спирката на градския транспорт. Според нейния разказ тя и преди е виждала там да се разхождат кучета. За първи път обаче те се спуснали към нея и я повалили за секунди. "Аз паднах по очи. Едното ме захапа и не пуска, а другото ми разкъса качулката и ме хвана също - за ухото и главата. От ухото половината беше откъснато. Аз пищя, те не пускат, аз пищя, те не пускат", разказва за преживяното жената.

Виковете й обаче чули работещите наблизо охранители, които й се притекли на помощ.

Кучетата, които са нахапали жената, не са били улични, уточни и Манол Нейков, шеф на общинската фирма "Екоравновесие". Животните са били две, едри и те са излезли извън къщата на стопанина си. Не са идентифицирани от коя точно къща в района са излезли, явно веднага след инцидента са били прибрани от стопанина си, установили полицаи от Шесто РПУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай