Крива ракета уцели пежо вместо облак (ОБЗОР)

Крива ракета уцели пежо вместо облак (ОБЗОР) | StandartNews.com

Крива ракета срещу градушка направи пак поразия. Вместо да уцели облак, парче от нея се заби в кола в Пловдив. Драмата се разигра пред блок в кв. "Кючук Париж". 21-годишната Василена Спасова паркирала колата си "Пежо 308" в сряда вечерта пред сградата. Младата жена пристигнала пред блока с двама приятели, съобщи в. "Марица". Парчето от кривата ракета уцелило колата минути, след като Василена и приятелите й влезли във входа. Младите хора обаче разбрали за поразията чак на сутринта. В сряда Спасова открила автомобила си с потрошен стъклен таван и с дупка върху рамката над задната лява врата. "Не се изплаших, щастлива съм, че в колата не е имало човек, както и че в близост не е минавал никой", каза Василена. Младата жена уточни, че единият от приятелите й, които возела,седял точно там, където парчето от ракетата улучило рамката над задната лява врата. Василена недоумяваше как 20-сантиметровата част от снаряда може да отвори подобна дупка,и то в най-здравата част на автомобила - рамката над задната врата. Жената призна, че първоначално решила, че гръмотевица е паднала върху автомобила й по време на разразилата се буря през нощта. "Парчето от ракетата вероятно се е отклонило от ураганния вятър в района във вторник вечерта", коментира шефът на Агенцията за борба с градушките Николай Николов, който пристигна в Пловдив. Той отстрани временно шефа на градушките под тепетата, докато се изяснят обстоятелствата около инцидента. "Ако се установи, че инцидентът е вследствие на човешка грешка, виновният ще бъде уволнен дисциплинарно", закани се Николов.

Силният вятър във вторник вечерта е вилнял със скорост 45 м/с. От вторник вечерта до вчера следобед в Пловдивско са били изстреляни над 120 противоградни ракети.

Василена подала сигнал на тел. 112. Пристигналите полицаи иззели всички открити отломки в близост до автомобила. Те уточняваха вчера от кой полигон е била изстреляна ракетата и как се е озовала в квартала, след като е забранено подобни снаряди да се изстрелват над населени места. Според последна информация ракетата е изстреляна от село Поповица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай