Критично ниво на река Струма

Критично ниво на река Струма | StandartNews.com

Критично е нивото на река Струма край село Струмяни, съобщи Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград пред Фокус. По думите му, към момента на място са изпратени екипи на "Напоителни системи", тъй като дигата на реката, в този участък, е доста застрашена от високата вода.

Той уточни, че през изминалото денонощие е регистрирано съществено покачване на реките Струма и Места, като към момента нивото на река Струма е 2 метра и 32 сантиметра. Той добави, че засега няма постъпили сигнали за залети земеделски земи и селскостопански площи. Областния управител допълни, че е създадена необходимата организация и се поддържа постоянна връзка с "Напоителни системи", "Пожарна безопасност и защита на населението" и с "Басейнова дирекция".

Секретарят на общината Иван Секулов от своя страна информира, че част от дигата на река Струма в община Струмяни започва да поддава и може да бъде отнесена. Секулов обясни, че на този етап няма разливи. Взети са и мерки за незабавно укрепване чрез насипване на инертни материали. Основното им притеснение е свързано с очаквания прилив на реката, не толкова с покачването й от последното денонощие.

На този етап няма проблеми с притоците на Струма, които преминават на територията на община Струмяни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай