Краси Стойчев: Енергетиката е като ЦСКА

Краси Стойчев: Енергетиката е като ЦСКА | StandartNews.com

Бизнесменът Красимир Стойчев каза по време на гостуването си в сутрешния блок на bTV, че НЕК и БЕХ трябва да фалират . Както ЦСКА е във "В" група заради дългове, така и двете компании, след като показват лоши финансови резултати години наред, е редно държавата просто да ги закрие. 

Стойчев каза, че наемането на американската компания "Аликс Партнърс" е били правилно решение за КТБ, но посочи, че те са специализирани в корпоративните фалити, а не в разследванията. Той каза още: "За да се случи случката КТБ, много хора са проспали събитията". За Цветан Василев каза просто и ясно, че е взел парите на вложителите и си е заминал. Стойчев каза, че парите, които са платили хората покрай фалита на банката, не са на целия български народ, а само на тези, които са вложители в банките.

"Да не съм луд да влагам в КТБ, кой нормален човек би вложил там. Да вложиш до 100 хиляди евро е ясно - няма риск. Но няма банка в България, която да може да дава 10% лихва, коментира Стойчев на въпрос дали е слагал парите си там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай