Коронавирусът удари яко бизнеса с платената любов

Бордеите и другите подобни места се разглеждат като източници на коронавирусна инфекция

Коронавирусът удари яко бизнеса с платената любов | StandartNews.com

В цяла Европа проститутките се оплакват, че са на ръба на мизерията покрай пандемията от Ковид-19, съобщава Lupa.bg.

От Виена и Атина, през Брюксел и Берлин, до Барселона, Мадрид, Амстердам и Лондон, жриците на любовта се жалват, че нямат никакви клиенти и работата им е паднала с над 80%.

В условията на пандемия бордеите и другите места за проституция се разглеждат като източници на коронавирусна инфекция. В тази връзка в много страни от Европа все още на „нощните пеперуди“ не е позволено да ходят на работа, а те от своя страна страдат от липса на средства.

Продължаващите защитни мерки застрашават съществуването на проститутките в Германия. По повод на Международния ден на секс работниците, браншът иска да започне кампания, за да насочи вниманието към трудната ситуация в страната.

Проститутката Джоузеф Нереус (34 г.) от Хамбург не работи от два месеца и половина, пише в. "Билд". За "нощната пеперуда", както тя нарича себе си, това означава пълен икономически крах. Жената седи без работа и без пари. „Загубих доходите си. В момента живея от основни спестявания за издръжка и пенсиониране. На ръба съм “, казва Джоузеф.

Обикновено тя получава доходи, достатъчни за наемане на едностаен апартамент в Хамбург. За да остане "в играта", записва еротични видеоклипове за своите редовни клиенти: „Това не компенсира финансовите ми загуби, но трябва поне да направя нещо. Страхувам се, че никога няма да успея да се върна на работа. Мнозина казват, че коронавирусът е убил секс индустрията. Да, така е!"

Федералната асоциация на сексуалните работници BesD вече разработи хигиенна концепция за сексуални услуги, въпреки риска от коронавирусна инфекция. Ключовите точки са без орален секс, прегръдки и целувки, плюс защитни маски.

„Разбира се, тези правила ще донесат известен дискомфорт, но е по-добре от нищо. Страхувам се, че ще остана без пари и апартамент“, оплаква се Джоузеф. В нейната ситуация са още хиляди момичета, практикуващи най-древния занаят в цяла Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай