Конфискуваха над 55 хил. облекла-менте в Пловдив

Конфискуваха над 55 хил. облекла-менте в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. При съвместна акция на служителите на Митница Пловдив и ДАНС са конфискувани 55 047 разнообразни вида дамски, мъжки и детски облекла със знаци на известни търговски марки, съобщиха от Агенция Митници.

Има съмнения, че те са произведени в нарушение на правата върху интелектуалната собственост.

Повечето от дрехите, 52 247 артикула, са открити при първата акция на служители на Митница Пловдив и ДАНС. Дрехите били превозвани в турски камион, който пътувал от южната ни съседка към България. Стоката била декларирана като произведена в Турция, но без изискваното от закона подробно описание на търговските марки.

При щателната проверка станало ясно, че товарът съдържа 35 732 пуловери, жилетки, тениски, ризи и панталони с емблеми на търговски марки. На тях пишело, че идват от Бангладеш.

На други общо 16 515 на брой дрехи, открити в същия камион, етикетите са били изрязани, за да бъдат заблудени митническите органи.

При втория случай, отново на камион, идващ от Турция, е извършена щателна митническа проверка. При проверката са открити 205 кашона, съдържащи общо 2 800 текстилни якета, носещи марката LS2.

Работата по двата случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай