Колко печели Шарън Стоун от "Първичен инстинкт"

Изкарах малко пари, оплака се актрисата

Колко печели Шарън Стоун от "Първичен инстинкт" | StandartNews.com

Изминаха близо 30 години, откакто Шарън Стоун проби в киното с изпълнението си в трилъра „Първичен инстинкт” от 1992 г., който я изстреля в звездния небосклон, но не я направи богата.

63-годишната актриса популяризира новата си автобиографична книга „The Beauty of Living Twice”, публикувана в края на март в интервю за предаването Q With Tom Power на CBC. Тя разкри, че „Първичен инстинкт” я е направил звезда една нощ, макар че е спечелила „малко пари“ от станалата емблематична в киното роля.

„Не ми платиха за „Първичен инстинкт”. Изкарах малко пари. Майкъл спечели 14 милиона долара и процент от продажбата на билети. Не спечелих достатъчно пари, за да си купя роклята, с която мечтаех да се появя на церемонията по връчването на Оскарите през следващата година. Бях в това странно състояние, когато си супер известен, а нямаш пари”, сподели актрисата.

Въпреки че тя не разкри точното си възнаграждение от участието си в „Първичен инстинкт”, през годините се съобщаваше, че са й платили около 500 000 долара, пише БГНЕС. Заплатата на Стоун със сигурност е нищожна в сравнение със сумата от 14 милиона на звездата Майкъл Дъглас, който получава и процент от приходите от касите, започвайки от първия ден на премиерата на филма.

На въпроса как животът й се е променил, когато филмът излиза по екраните, Стоун разкри: „Петък е и ти си си ти. А във вторник изведнъж си „Бийтълс”. Хората ограждат колата ти. Опитваш се да вървиш по улицата и изведнъж 30 души, които пазаруват започват тичайки и крещейки да те преследват. Пълна лудост!”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай