Коледни приключения със "Стандарт"

Коледни приключения със "Стандарт" | StandartNews.com

София. Рождество Христово е най-вдъхновяващият празник, защото по смисъла си носи нова надежда. Светлинки, елхи, топлина, далеч сте от офиса, но това никак не значи, че не ви предстои работа. Постарали сме се да ви помогнем във всичко, което предполага Коледата. За духа - да бъдете съпричастни с нуждаещите се, практични - да не губите време в измисляне на подаръци, улеснени - не пишете късметите за баница, ще ви ги дадем, патриоти - ще ви подсетим за вкуса на родните деликатеси, които да изберете за трапезата.

16 декември - Уникална картичка календар в помощ на сирачета

Осмокласници от националната художествена гимназия "Димитър Добромирович" в Сливен нарисуваха чудни коледни пейзажи, за да помогнат на хлапетата, лишени от родителски грижи. Картините им шептят по чуден начин за тайнството на Святата нощ, искрено предадени през детските им сетива. Елхи, плюшени мечета, снежни човеци, падащи звезди и много топлина - това са темите на рисунките и нека да звучат като предчувствие за стих. Нека дребосъците без семейства да получат всичко това. На гърба на настолния календар картичка са адресите на домовете, на които всеки може да им помогне да имат по-истинска и по-топла Коледа.

17 декември - Пазарувайте със замах

Какви да са подаръците вече не е въпрос с повишена трудност. Допитахме се до най-запалените шопинг експерти и ще ви разкрием откъде да намерите оригинални подаръци и за дамите, и за господата, и за дребосъците. Ще ви дадем идея и кой е подаръкът, с който да зарадвате себе си. Какво да купите на жена, която има всичко, или на която сте поднесли почти всичко. Ако е екстремна натура или си пада по книги - пак ще ви помогнем.

Кои са хитовите играчки и джаджи сред децата и какво те на всяка цена трябва да имат, за да са в час, ще разберете със "Стандарт". Ще ви упътим къде са най-изгодните намаления, какво да пазарувате онлайн и какво не. А за десерт ще ви предложим талони за пазаруване с отстъпка.

18 декември - Нова надежда с късметите за баница

Елхата, бляскавите топки и лампичките ще настроят коледния ви дух в правилен режим, но кулминацията на цялата празнична нощ се крие другаде. Не е истина, че чудеса стават само по Коледа. Цяла година ще ви преследва късметът, изтеглите ли го по традиция от баницата. Пожеланията, които ще ви разсмеят и донесат нова надежда, са подарък от "Стандарт". И всичко това, защото думите имат сила, а писаното слово още повече. Ще ви улесним, защото времето е пари и вместо да се потите над листа с идеи, те ще кацнат наготово у вас на 18 декември. Вие само си помислете какво искате, защото и Стивън Кинг е казал: Внимавай за какво се молиш, защото може и да се случи.

На 19 декември - книжката "БГ Коледа" разкрива вкусни тайни

Специалното ни приложение ще ви разкаже за традиционни български стоки и продукти. Нека да изберем български гозби и деликатеси за празничната трапеза и да изненадаме близките си с подаръци Made in Bulgaria. Вътре ще научите защо филия от лимец засища за цял ден, защо горнооряховският суджук се услади на Европа, а пък цивилизацията тръгва от делвите с пшеница. А знаете ли кое е родното прошуто? Нарича се нафпавок. Ще ви разкажем още и как сиренето връща силата и българската роза лети из Космоса.

20 декември - Икона от Пловдив пази дома ви

Покрай еуфорията и купонджийския дух, да не забравяме, че идващият празник е Рождество Христово. За да бъде Божият мир в дома ви, ще ви подарим иконата "Рождество Христово" от митрополския храм "Света Марина" в Пловдив. Иконата на Рождество Христово и тази на Свети Йоан Предтеча били изписани от Никита Одринчанин и били оценени като едни от най-добрите образци на българската възрожденска живопис.

21 декември - Календар за 2014 г. ще ви държи в час за отпуските

За да бъдете във времето и то във вас, не пропускайте съботния ни брой на 21 декември. В него ще намерите елегантен календар за 2014 г. Така ще знаете отрано официалните празници и възможностите за комбиниране на отпуски с почивни дни. Ще научите и кога догодина се пада другият светъл християнски празник - Великден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай