Кола блъсна избягал пациент с инсулт

Кола блъсна избягал пациент с инсулт | StandartNews.com

Бургас. Тежко болен пациент, настанен в бургаската болница, оживя като по чудо след като прекара инсулт и го блъсна кола. Куриозният случай се е разиграл в неделя следобед между МБАЛ и бургаския квартал "Сарафово".

Невероятният късметлия, оживял след двата тежки инцидента, е 68-годишният Благой Кръстев от бургаското село Равадиново. Мъжът бил доведен с линейка след опасен мозъчен удар, който получил в дома си и бил включен на системи. Според лекарите той е бил в тежко състояние и почти неподвижен. Няколко часа след като е бил приет в здравното заведение обаче пациентът успял не само да се изправи на крака, но и да избяга от болницата. Той решил да се прибира пеша към Равадиново. Заради прекарания инсулт обаче не могъл да се ориентира и вместо на юг, потеглил в обратна посока към бургаския квартал "Сарафово". Докато вървял по АМ "Тракия", се случила нова трагедия и пациентът бил блъснат от автомобил.

Линейка го върнала обратно в болницата докато медицинският персонал издирвал беглеца. От болницата съобщиха, че в момента Благой Кръстев е настанен в реанимацията и лекари се борят за живота му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай