Подмазват ли се Хари и Меган на кралицата с Лилибет?

Така Елизабет произнасяла името си, когато била малка

Подмазват ли се Хари и Меган на кралицата с Лилибет? | StandartNews.com

Хари и Меган излязоха в родителски отпуск, след като вчера следобед обявиха раждането на дъщеря си Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор

Бебето с тегло 7 унции  е родено в петък вечерта по британско време.

Разбира се, кралицата е била информирана от принц Хари, че нейното правнуче ще бъде кръстено в нейна чест още преди официалното съобщение.

Обаче Бъкингамският дворец изглеждаше изненадан от новините, като говорител поздрави двойката 90 минути след обявяването, пише Дейли мейл.

„Лилибет“ е измислено от кралицата - така тя е произнасяла името си когато е била твърде малка и не е можела да каже "Елизабет". А името Даяна е в чест на майката на Хари, която следващия месец щеше да навърши 60 години.

Херцогът и херцогинята на Съсекс се присъединяват от нейната майка Дория Рагланд, докато показват новия си син, роден в понеделник и кръстен Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, на кралицата Елизабет II и херцога на Единбург в замъка Уиндзор

Снощи Хари обяви: „На 4 юни бяхме благословени с  дъщеря ни Лили.

Тя е повече, отколкото бихме могли да си представим, и ние сме благодарни за любовта и молитвите, които сме получили от цял ​​свят. Благодарим ви за добротата и подкрепата през това много специално време за нашето семейство". '

Лили - която е осма по ред за трона, е родена в болница Santa Barbara Cottage в Калифорния, частно заведение, където ражданията струват  20 000 британски лири.

Омид Скоби, журналист, предпочитан от Хари и Меган, написа в туитър, че двойката „няма да споделя снимка“ на Лили и че сега са в „родителски отпуск“.

Той каза, че офисът на двойката насърчава всеки, който иска, да изпрати подаръци в подкрепа на организации, работещи за жени и момичета.

Новото бебе е 11-то правнуче на кралицата и първото, родено извън Обединеното кралство.

Жестът към кралицата може да се разглежда като маслинова клонка, след като Меган (39 г.) и Хари (36 г.) сътвориха криза с интервюто си пред Опра Уинфри през март, когато хвърлиха обвинение за  расистка забележка за кожата на Арчи и че кралските особи не са помогнали на херцогинята, когато тя е мислела за самоубийство.

Бъкингамският дворец отказа да коментира кога кралицата е била информирана за раждането на последното си правнуче.

Името Лилибет е измислено от кралицата и използвано от по-малката й сестра Маргарет и техните родители.

Джордж VI веднъж казал: „Лилибет е моята гордост. Маргарет е моята радост".

Лили се роди шест дни преди 100-ия рожден ден на херцога на Единбург.

Няма по-малко от месец, откакто Хари разстрои кралицата, отправяйки „много лични“ критики към родителските умения на нея и принц Чарлз. 

Той каза в подкаст в САЩ, че двамата с принц Уилям са били накарани да „страдат“ като деца с баща си, като им казал: „Е, така беше за мен, така ще бъде и за вас“.

Лили има право да стане принцеса, а Арчи - принц, когато кралицата умре и Чарлз стане крал.

Тя е осма по ред на трона, идва след Арчи и преди принц Андрю, който е на девето място. 

Поклон: За да почете покойната си майка принцеса на Уелс, Хари даде на Лилибет второто име на Даяна.  На снимката: Принцеса Даяна, гушкаща бебето си, принц Хари на борда на Royal Yacht Britannia по време на кралската й обиколка на Италия през май 2005 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай