Къщата музей на Ванга с удължено работно време

Къщата музей на Ванга с удължено работно време | StandartNews.com

Къщата музей „Ванга" на прочутата пророчица в Петрич ще работи с удължено работно време. Тя ще отваря врати за посетители от 09,00 часа сутринта и ще затваря чак в 18,00 часа тази събота и на 11 август. В съботния ден край гроба й в местността Рупите е панихидата по повод 20-годишнината от нейната кончина. Ванга напусна този свят на 11 август 1996 г., затова е на тази дата музеят ще работи повече.

По-голяма част от живота си пророчицата прекарва в тази сграда, улицата преди години бе кръстена „Ванга". И до днес всичко е запазено в оригиналния си вид, без да бъде размествано или променяно. Къщата бе превърната в музей и отвори врати за посещения на 5 май 2008 година.
На първия етаж се намират стаята за молитви на ясновидката - неин личен параклис, в който тя всяка сутрин и вечер се е молила. Сред многото икони в тази стая има една по-специална - тази на Света Богородица, за която се твърди, че изпълнява желания. На този етаж е и кухнята, в която през 80-те години пророчицата е приемала посетители. Хората са се редили на опашка пред оградата, а на входа на къщата е имало полицай, който да следи за реда.
На втория етаж се намира Белият салон, в който Ванга е приемала видни посетители, като всичко в интериора е подбрано по неин вкус.
Къщата музей на феноменалната пророчица е пристан в модерния свят. От години тя се е превърнала в значимо и обичано от хиляди хора място, където са събрани енергията и духът на Ванга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай