Неделя,

Как Нойзи възпитава дъщеря си

От: Агенция Стандарт -
Как Нойзи възпитава дъщеря си
A
A
A

Половинката на Мария Игнатова - Нойзи, е щастлив баща на 12-годишната си дъщеря, която е от бившата му жена. Според него децата трябва да се възпитават в много проста парадигма и да е ясно кое е горе, кое е долу, кое е добро и кое лошо.

Нойзи сравни възпитаването на момиче със сапьорската работа. Той набляга пред дъщеря си на няколко основни неща. Това са: че свободата е отговорност, че трябва да се стои встрани, по възможност, от потребителския императив и от културата на лесното/чалгата/страшни глупости и от тази много опасна простотия, която залагат като капан в социалните мрежи - че простотията би могла да бъде право на лично мнение. Нойзи смята, че за да опазим децата си от тази простотия, трябва да ги научим, че нормата е ценност, а не дивиация.

На въпроса какво се случи с нас за цялата година Ивайло Цветков отговори: "Два елемента - единият елемент е на умората от всичко това, което се случва, и другият елемент е атомизирането на света". Според Нойзи емпатията на хората е изчезнала именно заради умората от пандемията, както и обръщането към аз-а.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички