Изненадващи ползи на минералните басейни

Основно предимство е наличието на множество минерали в състава

Изненадващи ползи на минералните басейни | StandartNews.com

 Минералните басейни са една страхотна алтернатива за релакс. Това обаче е много повече от време за почивка и приятно занимание във водата. Както плуването, така и самата структура на водата имат множество ползи за здравето.

Ползите от минералната вода са известни още от Древността. Те са се запазили до днес и този природен ресурс се използва за множество здравословни цели. Основните предимства, са:

Обогатен състав
Основно предимство е наличието на множество минерали в състава, сред които калций, калий, магнезий и други. Те са жизненоважни за организма и са известни с ползите за здравето. По време на престоя ви в басейна, съдържанието се абсорбира от организма през кожата и се усвоява.

Възможност за намаляване на стреса, отпускане и релаксация
Плуването, плавните и повтарящи се движения, както и дори стоенето само по себе си в такива условия, намалява кортизола, известен като хормон на стреса и повишава допамина – този на щастието. Това води до отпускане на цялото тяло, включително мускулите и ума.

Добър тонус и енергия
Водата има свойствата да зарежда положително. Освежаващите ѝ свойства, в комбинация с физическата активност по време на плуване и разгръщане на белите дробове, ще ви даде добър тонус.

Подобряване на циркулацията на кръвта
Тези места се характеризират с по-висока температура, която може да бъде равна или дори по-висока от тази на човешкото тяло. Това може да доведе до по-добра циркулация на кръвта и да подкрепи здравето на сърдечно-съдовата система.

Подпомагане на заболявания на кожата
Минералите имат свойствата да стимулират хидратацията, еластичността и регенерацията на кожата, което може да помогне не само за по-добър и сияен вид, но и за подобряване на редица състояния.

Намаляване на болката при някои заболявания
Може да подпомогне за намаляване на болката при заболявания, като артрит и ревматизъм, както и да намалят симптоми при астма и други.

Може да се насладите на приятен и полезен престой в някой от изворите в в известните балнео курорти, както и да се потопите в луксозната обстановка в спа хотели с минерална вода в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи