Изненада! Борис Джонсън се поведе по акъла на Хари

Ето какво следва за бившия британски премиер

Изненада! Борис Джонсън се поведе по акъла на Хари | StandartNews.com

 Борис Джонсън се поведе по акъла на принц Хари - готви мемоари. Бившият британски премиер ще напише книга за премиерския си мандат и вече е подписал договор с издателската къща "Харпър Колинс", съобщи издателството, цитирано от Ройтерс.

Джонсън се оттегли от премиерския пост в началото на септември, след като загуби подкрепата на министри и депутати от своята партия след месеци на скандали, включително заради партита в централата на правителството по времето, когато останалата част от Великобритания беше под строга изолация насред пандемията от COVID-19.

Все още няма подробности за това каква сума е получил Джонсън за написването на мемоарите, нито кога ще бъде издадена книгата.

Арабела Пайк, директор на отдела в издателството "Харпър Колинс", отговарящ за закупуването на правата върху книгата, я определи като несравними мемоари, пише БТА.

"Очаквам с нетърпение да работя с Борис Джонсън, докато той пише своя разказ за времето, когато е заемал поста си", добави тя. Пайк подчерта, че този период съвпада с "някои от най-значимите събития" от близкото минало на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай