Италия пее от балконите срещу страха

Хората танцуват на терасите си напук на коронавируса

Италия пее от балконите срещу страха | StandartNews.com

Италианска вълна от песни срещу страха. Спонтанните случаи в Сиена и Неапол, при които през нощта италианци пяха от балконите си напук на празните улици, се превърна в масова инициатива.

ВИЖ ОЩЕ: Улиците празни, Италия пее срещу вируса

"Пей през какво преминаваш“ е призивът на италианските социални мрежи. Опустелите квартали се огласиха от хиляди италианци, които се срещат, но на балконите на жилищата си. Оттам италианците пеят мощно в хор – най-често химна на Италия, "Воларе“ на Доменико Модуньо или народната Bella Ciao, с което преодоляват наложената изолация заради бума на заразени с коронавирус. Така, макар и затворени вкъщи, от Север на Юг, те отново остават заедно, обобщава ANSA.

В Торино съседи от околните кооперации изтанцуваха "Макарена“ на балконите си.

От прозорците масово се развява националният флаг, "нещо, което не сме виждали от последните мондиали по футбол", констатира АНСА. Отправят се и специални послания на оптимизъм към съседите и към Италия.

Иначе положението в страната остава страшно 14 955 заразени - с 2116 души повече от предишния ден, според данните на Гражданска защита от снощи, с 1266 починали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай