Индийци снимат епос по чудесата

Боливуд вдъхновен за историческа сага от крепостта в Калиакра и резерват Балтата

Индийци снимат епос по чудесата | StandartNews.com

Боливуд вдъхновен за историческа сага от крепостта в Калиакра и резерват Балтата

София. Индийски исторически епос може съвсем скоро да бъде сниман у нас. През миналата седмица са отседнали в курорта Албена известни звезди от Боливуд в търсене на естествени декори за запланувана историческа сага.

Гостите от филмовия център на Азия са харесали родни чудеса и забележителности, като особено впечатлени са били от крепостта "Калиакра" и природния резерват Балтата. Това обясни старши мениджър продажби в курорта Руслан Йорданов.

Сред изискванията на представителите на Боливуд било да намерят естествени вековни дървета, край които да бъдат заснети битки и любовни истории. Ако България успее да привлече поне една суперпродукция на Боливуд, която да бъде заснета у нас, това ще доведе до небивал бум на туризма, категорични са експерти от бранша. Те дават за пример Швейцария, в която едни от основните посетители са именно индийци след успеха на няколко касови филми на Боливуд, заснети по заснежените върхове на Алпите.

За първи път от 2008 г. насам "Албена" АД ще направи нови инвестиции в курорта, обяви изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев. Между 15 и 20 млн. лв. ще бъдат влагани всяка година за обновяване на комплекса до 2018 г. Освен нови спортни бази и реновация на хотели е помислено за изграждането на първия аквапарк у нас по канадска технология, спортни терени и нови плажни библиотеки в Албена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай