Ихтиманска Дулсинея разярила стрелеца Зашев

В същата дискотека преди 8 г. наръгал четирима

Ихтиманска Дулсинея разярила стрелеца Зашев | StandartNews.com

Ихтиман. 21-годишна ихтиманска Дулсинея извадила от кожата бившия затворник Илиян Зашев, който откри стрелба в местната дискотека и бе заловен след зрелищно преследване. Куршумите на сочения за бияч на Златко Баретата бандит раниха тежко охранителя Иво Кузманов. Версията какво е разгневило Зашев бе огласена вчера в съда, където се гледа мярката за неотклонение на Илиян. Той се появи в залата с видими следи от жесток побой и едва стъпваше на левия си крак.

Зашев отишъл по настояване на 21-годишната Катя в дискотеката, от която имал кошмарен спомен. През 2005 г. при почти идентичен скандал той наръгал с нож четирима. За това получил присъда от 8 г., но след като излежал 6,5, бил пуснат преди година, уточниха вчера негови близки.

Според защитата на Зашев той се афектирал, когато охранителят Кузманов започнал да сваля приятелката му. Последвала свада, при която Зашев първо бил ударен с палка, а едва след това посегнал към пистолета.
"Два пъти се повтаря едно и също. Преди 9 години го нападнаха, той извади нож и лежа 8 години. Сега първо са го ударили с палка, след това той е стрелял. Този човек работи като охрана в детска градина в София, където дъщеря ми ходи", разказа вчера приятел на Зашев. Според него девойката флиртувала и с гарда и след екшъна отишла да даде кръв за пострадалия Кузманов.

Със съвсем друга версия излязоха свидетелите на прокуратурата. Според тях още с влизането си в дискотеката Зашев първо изхвърлил човек от стола му, след това на 2 пъти събирал с ръка табелките с надпис "Резерве" от масите. После пък започнал да цели посетителите с капачки. Барманът на няколко пъти го помолил да се държи прилично и накрая извикал охраната. Гардът Кузманов се опитал да въведе ред с думите "Приятел, дръж се с персонала възпитано, за да не се наложи да те помоли да напуснеш". Тогава Зашев изкарал незаконен пистолет "Макаров" и прострелял охранителя 4 пъти. В крайна сметка съдът реши да остави Илиян в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай