Игнатий се оттегли от избора за Варненски митрополит

Игнатий се оттегли от избора за Варненски митрополит  | StandartNews.com

Сливен. Проватският епископ Игнатий от Сливенската епархия, който в неделя бе избран за един от кандидатите за Варненски и великопреславски митрополит се оттегля от избора. Той е изпратил заявление до Светия Синод, в което твърди, че изборът е опорочен и другите двама кандидати Борис и Сионий трябва да понесат наказания, предаде БНР.

"Целият избор и всичко около него беше един фалш, една грозна инсценировка. Имам предвид всичката тази информация, която излезе, че епископ Борис е плащал на избирателите, че епископ Сионий е плащал на избиратели. Трябва да се прекъсне тази практика, да не говорим, че те трябва да понесат съответни наказания, както е според правилата на църквата", коментира епископ Игнатий.

 

Сливен. Ще дам официално изявление, което ще бъде публикувано на сайта на Светия синод. На този етап не давам никакъв коментар. Това съобщи пред "Стандарт" провадския епископ Игнатий от Сливенска епархия, който е един от двамата кандидати за Варненски митрополит.

В понеделник сутринта няколко медии съобщиха, че епископът се оттегля от борбата за владика на Варна. Източници от Сливенска митрополия, където живее Игнатий, казаха за "Стандарт", че изнесената информация не е вярна. Нашият епископ не се оттегля и ще участва в борбата, твърдят двата независими един от друг източника. Игнатий е бивш представител на Българската православна църква в Москва. Такъв е бил преди него и епископ Борис, който е другият от останалите двама кандидати за варненски митрополит.

Георги Мангинов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай