Хореографът на Кери и Тимбърлейк журира наш фестивал

Хореографът на Кери и Тимбърлейк журира наш фестивал | StandartNews.com

Хасково. Хореогръфът на звезди като Марая Кери , Крейг Дейвид и Джъстин Тимбърлейк-белгиецът Литъл Фил, или както е по-известен Лил Фил, журира Международния танцов фестивал "Вълшебен свят" / Magic World Festival/, който започна в петък в Хасково.

Супер звездата на хип-хопа е част от 7-членното звездно жури, което е председателствано от Андрей Какаулин-Русия. Той е Вицепрезидент на IDO (Международна танцова организация). Популярен е и като собственик на списание „World Dance", както и като създател на Руската организация за танци на пилон. Друга от колоритните фигури при оценителите е индиецът Рупеш Миркар-всепризнат освен като танцово гуру в Боливуд, но и като официалния дубльор на хитовия индийски актьор Хритик Рошан.

Друго от супер популярните лица сред журито е и белгиецът Литъл Фил, хореограф на клиповете на суперзвезди като Марая Кери и Крейг Дейвид и Джъстин Тимбърлейк. Участието му в Magic World Festival ще е и първото му посещение в България.

Международен преподавател по танци и спец по бели денс и латино Ана Сискар е испанското присъствие при съдиите.
Триото -примата Красимира Колдамова, Галина Маджарова и Петя Милушева е родното участие в съдийския състав.

Тридневният форум, който е под егидата на кмета на Хасково Георги Иванов, е със съорганизатори Танцова формация „Рона" и Читалище „Заря". Състезателните категории са 14.

Осмото издание на феста тръгна със зрелищно шествие по централните градски улици, водено от мажоретките от Поморие.

В надпреварата през трите дни се включват над 1000 танцьори и формации от България, Испания, Румъния, Белгия, Русия, Белгия, далечна Индия и съседните Турция и Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай