Хекимян гледа заек и златна рибка

Хекимян гледа заек и златна рибка | StandartNews.com

В бързината представил Гого Лозанов като проф. Георги Близнашки

Антон Хекимян, неуморният като перпетуум мобиле телевизионер, признава, че най-щурата му дейност извън работата е да прави палачинки. А мълчалива публика на кулинарните му подвизи са заекът Зайо и златната рибка, която му подарили наскоро. Желания все още не й е нашепвал. Така водещият на "Тази сутрин" релаксира, тъй като му се натрупаха много задачи в ефир. Освен това е планирал да отиде на концерта на Ерос Рамацоти.

За предизвикателствата и хората

Отскоро зрителите го пращат на мисия - в "Предизвикай Хекимян". Според гласуването на първите пет предизвикателства тази седмица, сега трябва да заведе финансовия министър Владислав Горанов на пазар със сумата, която харчи един пенсионер за храна на седмица. Какво ще се случи, предстои да разберем. "Той често отказва медийни изяви, но се надявам този път да приеме, защото това е предложение на зрителите на bTV и ще даде възможност на министъра на финансите да говори за бюджета на държавата през малкия бюджет на един български гражданин", смята Хекимян.
Инициативата обаче е насочена повече към хората, а не към него. "Всеки ден правим теми, които засягат много зрители, но искаме да им дадем още една възможност да бъдат част от новините, да бъдат по-активни като граждани, да търсят правата си.

Аз съм просто проводникът на дневния ред на зрителите. Така мога да им помагам по най-убедителния и атрактивен начин, от мястото на събитието, директно при тях, така както самият аз го мога най-добре", казва Антон. Ако зависи от него, точно сега би отишъл до морето. "Скоро започва активният сезон, с поредните, а може би и с нови проблеми, които със сигурност могат да се предвидят отсега - и защо да не опитаме да ги предотвратим? Още повече, че през май там можеш да получиш истинска наслада, със смес от дъх на море и цъфнали дървета", поетично се усмихва той. Казва, че няма предизвикателство, което да го смути, стига да е в рамките на благоприличието. А на въпроса на кого би хвърлил ръкавица, отговаря: "Бих предизвикал политиците, които са на власт, да си вършат работата и да се справят с кризата, в която се намира България.

Като Хорейшио Кейн

В новия формат на "Тази сутрин" Хекимян има цял спецотдел зад гърба си. Дали се чувства като детектива Хорейшио? "Не се чувствам като полицейски инспектор, но разбирам аналогията и шегата ти. Истината е, че с Мария Цънцарова и Стоян Георгиев сме силен екип от години, познаваме се отлично, знаем силните и слабите си страни и се разбираме с половин дума. Това, че Мария и Стоян вече по-активно влизат в ролята на водещи на "Тази сутрин", е новост за зрителите, но работата ни зад кадър реално не се е променила много. Нямаме много време за шеги и закачки, но в екипа винаги има настроение и позитивна нагласа. Най-щастливи сме, когато темите и репортажите ни предизвикат силна реакция, силен обществен отзвук, гневни коментари от политици и чиновници - тогава знаем, че сме си свършили отлично работата", категоричен е Хекимян.

Времето на репортер му липсва заради пътуванията из страната, когато усещал истинския контакт с хората, виждал проблемите им от първо лице. "Случваше се на седмица да обикалям по 3-4 места в България, бях почти винаги на път. Надявам се с инициативата "Предизвикай Хекимян" това да започне да се случва отново, макар и не с тези темпове", признава той.
Като най-смешен гаф в ефир си спомня как наскоро представил Георги Лозанов като проф. Георги Близнашки. "Не защото не знам кой кой е, разбира се, а защото винаги мисля за следващите теми в предаването - дори по време на разговор. Този път мисълта ми изпревари госта", смее се журналистът.

Фитнес

Времето за него е луксозна стока и все не стига, така че когато има време вечер, или излиза с приятели, или си набавя енергия във фитнес залата. Работата не му тежи, защото си я обича и признава, че тя до голяма степен е животът му. "В телевизията съм до късния следобед, защото след края на "Тази сутрин" започва подготовката за следващия ден. Това е може би най-важната част от работата ми. Не се главозамайваме от факта, че сутрешният блок на bTV се гледа от почти 60% повече активни зрители в сравнение с втория в класацията канал. Всеки ден анализираме данните от пийпълметрията, следим коментарите в интернет и социалните мрежи, променяме темите в движение. Много е важно да задържим младите зрители, които успяхме да привлечем в последните години. Специално подбираме теми, които да ангажират и тях - защото ако днес ни гледат два пъти повече млади хора в сравнение с конкуренцията, инерцията е последното нещо, с което ще ги спечелим и утре", смята той.

Слух за Менделсон

Преди време се появи слух, че журналистът щял да сключва брак през февруари. "Това много добре показва до какво доведе информационният бум, разрастването на влиянието на социалните мрежи и нарояването на стотици клюкарски сайтове с неясна собственост, в които информацията не само не се проверява, но и често се измисля. Затова и традиционните медии ще останат предпочитан източник на информация, с най-голямо доверие. Доколкото си спомням, в този слух за сватбата ми беше цитирана и прогноза на астроложка - но явно прогнозата е била за някой друг. Има време за сватба и когато то дойде, лично ще го съобщя", обещава Антон.

Събеседниците

"Обичам да говоря с хора от плът и кръв, образно казано. Те са рядко срещани сред политиците, които редовно ми гостуват, затова не се лишавам от контакта с хората по градове и села. Това са срещите, които истински ме зареждат".

Съветът

"Човек трябва да се грижи за душата си. Даде ми го отец Атанас Аролски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай