Голяма промяна за Жени Марчева, какво следва

Тя е аут от bTV

Голяма промяна за Жени Марчева, какво следва | StandartNews.com

Двете приятелки Диана Любенова и Жени Марчева вече няма да споделят работата си като лица на Би Ти Ви. Те са аут от предаването „Тази събота”, което водеха до началото на лятото.

Актрисата окончателно се разделя с телевизията, а журналистката остава в медийната група, но не и на екрана. Тя ще работи единствено в Би Ти Ви радио. „Тази събота и неделя” тръгва с нови водещи от 9 септември, съобщиха от телевизията. Това са Бесте Сабри и Митьо Маринов.

Три години работа в Би Ти Ви се оказаха достатъчни за Бесте Сабри, за да изкласи от редова репортерка в новините до водеща на сутрешен блок през уикенда. Това постижение обаче е нищо в сравнение със скоростното кариерно израстване на колегата й Митьо Маринов.

На него му беше нужна само година от стъпването в телевизията до издигането му до водещ, независимо, че никога досега не се е изявявал на подобна позиция и много зрители все още не знаят как изглежда, защото не са го запомнили от телевизионните му включвания. От снимките, които Би Ти Ви разпространи, се вижда, че е младо момче. Проверка на „Уикенд” показа, че е на 27 години. Започнал е работа в един от популярните ежедневници още докато е бил студент. Бил е политически журналист, бакалавър е по журналистика и магистър по връзки с обществеността. От Стара Загора е, учил е в Софийския университет, макар че бил приет и в Германия. Освен като репортер, е работил и като сценарист в шоуто „Комиците” и комедийния сериал на Нова тв „Ние, нашите и вашите”, който е правен по един сръбски сериал. 

Бесте Сабри писа, е любимка на шефа Антон Хекимян, откакто е стъпила в телевизията. За трите си години работа там тя обра всички възможни награди за журналистика, които нейни колежки с много по-дълъг стаж в Би Ти Ви не са и сънували. Логично, миналата пролет тя буквално от нищото стана водеща на новините в „Тази събота и неделя”, а от есента вече ще е и основна водеща на шоуто. Момичето е на 28 години, от Шумен е и е учило журналистика в Шотландия. Искала да стажува в ВВС, но заради пандемията се върнала в България и, както се вижда, не е сбъркала. Подобно скорострелно развитие в кариерата си тя едва ли би постигнала в британската обществена медия. Младата водеща е най-популярна с включванията си от Турция след унищожителното земетресение там през февруари. Зрителите като цяло я харесват – в социалните мрежи е трудно да се намери негативен коментар за Бесте при положение, че там хората по традиция изливат най-често негативни емоции.

Досегашните водещи на „Тази събота и неделя” Петя Дикова и Кристина Газиева остават в предаването, но като редови репортерки. Те започнаха кариерите си в телевизията от подобни позиции, а сега се връщат в изходните си точки. Първата щяла да прави авторска рубрика за светския живот и да се среща със звезди, а втората – да разказва истории за силата на човешкия дух.

Какво ще прави Жени Марчева в радиото? Години наред тя беше изпълнителен продуцент на новините там, което съчетаваше с работата в „Тази събота”. Занапред запазва мениджърския си пост, но ще води и авторско предаване. 

Марчева пък преди години влезе в лют скандал с бившия водещ на БиТиВи Николай Бареков. Журналистиката интервюира бившия евродепутат, но след серия от провокативни според Бареков въпроси той се ядоса и изригна: „Ще оставя хората да се насладят на баджаците ви“, след което си тръгна демонстративно от студиото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай