Годжи: Вярвам в съдбата

Годжи: Вярвам в съдбата | StandartNews.com

Баскитаристът на "Ку-ку бенд" има приятелка, но не говори за нея

"Имам човек до себе си. Няма да се женя за Цветелина Грахич. Тя също е ангажирана", беше лаконичен по "интимната" тема Георги Милчев в студиото на Антон Хекимян по bTV.

Неотдавна баскитаристът и вокалистката на "Ку-ку бенд" се завърнаха от продължително турне в Северна Америка и слуховете за евентуална връзка между тях изпълзяха в медийното пространство. Именно тях обори Годжи, който сподели, че отдавна не следи какви клюки се тиражират за личния му живот. Още повече че никак не страда от липса на чувство за хумор.

"В шоуто се шегуваме с всичко, дори с това, с което не бива - като смърт, инфаркт... Но без подобна ирония няма как да приемем всичко това, което ни заобикаля - а то е извън контрол. Останала ни е само надеждата, че нещо ще се промени. Въпреки че не виждам как ще стане това, след като всеки следващ политик говори същото като предишния. Не мога да си обясня защо хората не помнят. Постоянно избираме един и същи. Не искам да живея в град с намръщени лица. Когато спра с колата пред пешеходна пътека, за да мине някой, зад мен започват да свирят и да псуват", възмущава се Годжи.

Той не крие, че е очарован от реализирането на американската мечта отвъд океана. "Гостувахме при наши приятели - всички живеят добре независимо какво работят. Един има пицария, друг е консултант в магазин... Приеха ни в къщите си - с двор, с басейн. В САЩ държавата се грижи за това да успееш. Обществото също. Когато отидох за първи път там преди години, си мислех, че вечната усмивка на американците е лицемерие. Сега вече съм сигурен, че те са искрени. Тя е техният начин да възприемат света. Така че как да кажа на младите: Не заминавайте. Малкият ми син е прекрасен музикант, но работи в ресторант. Защото няма зачитане на авторските права. У нас всеки иска да вземе от теб - ЧЕЗ, мобилните оператори... Ще се смятам за успял човек само когато в България се появи истинска средна класа. Но политиците я убиват от години, не й дават да надигне глава. От 20 години се опитват да ни превърнат в скотове, а отговорността е размита".

Годжи, на когото приятели все още викат чичо Гошо, обаче е вечен оптимист. Винаги е готов да разказва вицове. Той е убеден, че всеки е подвластен на съдбата си, а правото на свободен избор е вплетено в нея. Неслучайно го приели буквално в последния момент в Музикалното училище в Плевен, където се е срещнал със Слави Трифонов. На влизане за приемния изпит дори се спънал пред вратата. Успял на магия, солфежът го спасил.

"Иначе щях да завърша механотехникума във Враца и кой знае какво щеше да стане с мен." С Трифонов са не само стари, но и железни приятели. "Мога да му се обадя по всяко време на денонощието. Той се грижи за всички от шоуто".

Музикантът вярва в знаците, особено в сънищата, които е започнал да тълкува след смъртта на дядо си през 1984-а. Не смята да издава албуми - не защото им е минала модата, а заради факта, че им е минало времето. "Интернет затри занаята. Сега всеки може да изтегли всичко", казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай