Глобиха дядо Николай за тапетите в "Света Марина"

Глобиха дядо Николай за тапетите в "Света Марина" | StandartNews.com

Пловдив. Пловдивският митрополит Николай е глобен за направения ремонт в църквата "Света Марина". Причина за санкцията са налепените тапети в митрополитския храм, съобщи в Перущица министърът на културата в оставка Вежди Рашидов.

След като министерството беше сезирано за заличаване на стенописите с изрисуваната с библейски сцени хартия, Рашидов назначи проверка. Резултатите от нея показали, че владиката не е спазил предписанията и затова е наказан. Така съвестта на министъра в оставка била чиста, че си е свършил работата.

"Не е въпрос на мое мнение, защото аз като художник лично бих отишъл и свалил тапетите. Историята не се лепи с тапети, не става по-красиво", обясни Рашидов за това дали тапетите ще бъдат свалени. Той попита дали пловдивчани като интелигентни хора не са ги свалили вече.

Според Вежди Рашидов белята вече е направена  и дори сега да се свалят тапетите, отдолу всичко ще бъде унищожено. "Аз не мога да го съдя, той е вашият владика, отидете пак да му кажете", каза още министърът в оставка. В Перущица той провери как върви работата по възстановяването на раннохристиянската базилика "Червената църква", което се извършва по проект на стойност 2,3 милиона лева.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай