Гешев аплодира задръстена звезда. Коя е тя?

Гледа уникален спектакъл

Гешев аплодира задръстена звезда. Коя е тя? | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев, заместникът му и директор на НСлС Борислав Сарафов, говорителят на прокуратурата Сийка Милева бяха след зрителите на премиерата на новата постановка на Сатиричния театър "Една задръстена звезда", чийто режисьор е Калин Сърменов.

Автори на спектакъла са Слав Тенев и Боряна Иванова, а в актьорския състав видяхме Алекс Сърчаджиева, Борислав Захариев, Полин Лалова, Петър Калчев, Елена Атанасова, Иван Панев, предаде Епицентър.бг.

Темата на постановката е егоизмът, текстът е продължение на творчеството на Станислав Стратиев.

Действието се развива в днешно време в един краен квартал на столицата. През една абсурдна история се пречупват абсолютно всички емоции, които ни вълнуват.

"Става дума за егоизма на времето, в което живеем, за собствената ни представа за света, която сякаш не можем да пренебрегнем. Така стигаме до момента, в който човек е готов даже на убийство, на крайни форми на изтезание над друго човешко същество, за да оцелее", казва пред Епицентър. бг  Калин Сърменов.

"Вината никога не е в нас. Тя е там някъде, забулена в оправдания, в изисквания и претенции. Всичко това обаче не значи, че трябва да се предаваме и да не се борим със себе си", казва още Калин Сърменов, който е и автор на стиховете в спектакъла.

Музиката е на Асен Аврамов. Сценографията на Антония Попова и Кирил Наумов.

В представлението участват студенти от Театрален колеж "Любен Гройс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай