Германци на опашка за наш биосладолед

Дариха министър с "Чудесата на България" и родни деликатеси

Германци на опашка за наш биосладолед | StandartNews.com

Български биосладолед, произведен от истинско прясно мляко, без консерванти и стабилизатори, се превърна в хит в Германия. Опашки от желаещи да опитат леденото изкушение се извиха пред българския щанд на най-голямото селскостопанско изложение в света "Зелена седмица", което се провежда в Берлин, съобщи БНР. Освен от биосладоледа посетителите на престижния форум бяха изключително впечатлени и от българската чубрица и шарената сол.

Нашето вино пък се оказа слабост на федералния министър на прехраната и земеделието на Германия д-р Ханс-Петер Фридрих. Той заедно с кмета на Берлин Клаус Воверайт посетиха нашия щанд и разгледаха с интерес изложените стоки. Посрещна ги българският земеделски министър проф. Димитър Греков с традиционната българска пита и червено вино. "Вашето вино е много хубаво и съм впечатлен от вкусовите му качества", сподели министър Фридрих. На изпроводяк той получи като подарък книгата на издателство "Стандарт" "Чудесата на България". Министър Греков покани немския си колега да види с очите си красотата на България. Ханс-Петер Фридрих обеща, че при възможност ще дойде. Освен книгата с българските светини, Фридрих получи и кошница с традиционни български деликатеси, между които точена баница, млечни и месни продукти, вина, билки и мед.

България се представя на "Зелена седмица" с 15 производители, които показват бели и червени вина, суджуци, луканки, сирена, кашкавали, лютеница, козметични продукти на основата на маслодайна роза. В рамките на българския щанд е изграден и ресторант, предлагащ български специалитети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай