Фейсбук гръмна: Полицаи сами счупили стъклата на автобуса

На видеото се вижда как парченцата излизат навън от удар с щит

Фейсбук гръмна: Полицаи сами счупили стъклата на автобуса | StandartNews.com

София. Белият автобус скара фейсбук. Скандално видео пусна сайтът NOрешарски, който се афишира като антиправителствена информационна служба. Кадрите внушават, че полицаите в рейса, който трябваше да изведе депутатите от обсадения парламент миналата седмица, първи започват да трошат стъклата отвътре. Според версията на МВР и на депутатите от БСП и ДПС автобусът е потрошен с камъни от протестиращите.

"И един много, много любопитен клип, който показва, че е напълно, ама напълно възможно прозорците на автобуса да са били избити, внимавайте! Отвътре!", написа във Фейсбук профила си блогърът Асен Генов. И призова, който има запис на телефона си от нощта на обсадата, да го пусне в нета, за да се разбере истината.
Видеото разпали страстите в мрежата. Напълно е възможно сценарият за конфронтация да продължава с трошене на стъкла от полицаите, коментираха в нета. Абсурд, с щит стъкло не може да се троши. Униформените просто избутват парчетата вече счупен прозорец навън, за да не пострада някой от депутатите, отговаряха други.
Конспирациите продължават, коментираха от СДВР.

"Заради образуваната проверка на Софийска районна прокуратура вече сме получили всякакви видеоматериали, изискват се видеа от всички присъствали медии на мястото. Така че истината, каквато и да е тя, ще се изясни", заявиха още от СДВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай